RIPOSTER

Megszólalt a két vízirendőr, akik először érkeztek a Hableányhoz - ezt látták

A két rendőr a riasztás után a lehető leggyorsabban a helyszínre ment, ahol két embert sikerült kihúzniuk a vízből.
  • Szerző: Ripost

A szerdai dunai hajótragédiáról az életmentő vízirendőrök a police.hu-n beszéltek először. Elmondták, hogy a baleset utáni percekben mit tapasztaltak. Az egyikük eredetileg nem is dolgozott volna aznap este, csak műszakot cserélt a kollégájával.

Lázár Balázs r. főtörzsőrmester és Virágh István Richárd r. törzsőrmester a szolgálati rádión keresztül értesült a balesetről, ezt követően azonnal elindultak segíteni az áldozatoknak. Elmondásuk szerint, olyan gyorsan mentek, amennyit a hajó bírt, ez körülbelül 65-70 kilométer/óra.

A helyszínre érkezés utáni pillanatokban kihúztak a vízből egy férfit és egy nőt. A férfi sokkos állapotban volt, a hölgyet pedig újra kellett éleszteni. Ezt követően mentőt hívtak a legközelebbi kikötő ponthoz. A parthoz vezető úton végig keresték a további túlélőket.

Mind a két vízirendőr több éves tapasztalattal bír, nem egyszer mentettek már életet, de a mostani balesethez hasonlót még sosem láttak. Ahogy ők fogalmaztak, jó ideig tart majd feldolgozni a történteket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?