RIPOSTER

Megszólalt a főügyészség a lehallgatott újságíró ügyében!

Nem az újságírót hallgatták le, hanem egy kötelességszegő rendőrt. Több szabályt is megszegve szivárogtatott információkat a rendőrezredes.
  • Szerző: Ripost

Mint arról  a %% is beszámolt, a Blikk egyik újságíróját, Csikós Klaudiát lehallgatták, ezt maga a napilap hozta nyilvánosságra. Szerintük ez "titkosszolgálati módszer", ráadásul véleményük szerint törvénytelen is.

Mint azt a %% az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség  szóvivőjétől, Nagy Andreától megtudta: a nyomozást hivatali visszaélés gyanúja miatt még 2015 december 15-én rendelték el, a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentése alapján. "A nyomozás be is fejeződött, és az iratismertetés is megtörtént. Az ügyben egy gyanúsított volt,

egy rendőrezredest vizsgáltak, aki a megalapozott gyanú szerint kötelességét megszegve, engedély nélkül adott át információkat

az újságírónak egy bűncselekmény több részletéről"

- mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy az ügy vádelőkészítési szakaszban van.  A nyomozás során feltárt bizonyítékok megerősítették a gyanút,  még 30 napja van az ügyészségnek a vádemelésre. A Főügyészség szóvivője a %%-nak azt is elmondta, hogy a titkos lehallgatást a bíróság tette lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?