RIPOSTER

Megszólal az egri késelés szemtanúja: Senki sem segített az áldozaton!

A fiatal srác szerint, aki végül mentőt hívott, az emberek teljesen érzéketlenül viselkedtek a bajba jutottal.
  • Szerző: Ripost

Megszólalt a szemtanú, aki értesítette a rendőrséget hét elején Egerben, amikor a pályaudvaron megkéseltek egy fiatal férfit. Történetéből az derül ki, hogy az emberek teljesen érzéketlenek, ha a környezetükben valaki segítségre szorul.

Õ elmondása alapján éppen egy kedves lánnyal sétált ki a peronra, amikor az áldozat tántorgott feléjük. Bár először azt hitték, csak részeg hamar meglátták, hogy véres a pólója, így azonnal hívták a mentőket és a rendőrséget.

"Szóval a srác csurom véresen segítséget kérve tántorog, és a vasútállomáson lévők közül senki meg nem kérdezte, mi baja. Miután felismertük a helyzetet, és miközben mentőkkel beszéltem telefonon

senki oda nem jött két fiatal srác kivételével,

hogy tud-e bármiben segíteni, sőt inkább mindenki elfordította a fejét is, és nagy ívben kikerült" - írta le a szemtanú, azzal együtt, hogy a jegyárust is értesítette, és megkérte: ne indítsák el a vonatot, hiszen lehet, hogy a tettes azon ül.

A srác végül a forgalmishoz szaladt, aki megpróbálta megállítani a vonatot, ez azonban az utasok elégedetlenkedését váltotta ki. "Nyilván az ember nem dőlhet be minden bekiabálásnak, de azért ha valaki azzal rohan be akárhova, hogy egy megkéselt ember fekszik a földön, akármennyire is hitetlenkedek, azért az a minimum, hogy utánajárok a dolognak. Az meg kiváltképp undorító, hogy négyünkön kívül egyetlen leányzót késztetett még cselekvésre az eset, ő kb tíz méterrel távolabbról fényképezett minket a telefonjával, és gondolom posztolgatta..." - tette hozzá a szemtanú, de szerinte szégyen, hogy az emberek el tudnak sétálni egy vérző, segítséget kérő ember mellett.

 

És ezeket olvastad már?