RIPOSTER

Megrázó videó a veronai busztragédiáról: Ez történt valójában

A szörnyû részleteket rejtő felvételt csak most hozták nyilvánosságra. A képsorokat látván talán lett volna esélye a magyar diákoknak...
  • Szerző: Doris

Megdöbbentő videó került napvilágra a január 21-i veronai buszbalesetről. A 16 halálos áldozatot követelő tragédiának egy külön műsort szentelt a L’Arena veronai napilap tévécsatornája.

Először itt volt látható az a megrázó felvétel, amelyet a sztráda éjszakai kamerája rögzített, és amelyen az az autópálya-szakasz látszik, ahol a hídpillérnek ütközött és kigyulladt a sítáborból hazafelé tartó magyar diákok busza.

A videón az égő jármű nem látható, mert a felüljáró eltakarja, csak a sűrű füst és a lángok árulkodnak a balesetről. Az viszont egyértelműen kivehető, hogy az alacsony korláttal elválasztott pályán szemből öt autó fékezés nélkül száguld el a lángoló jármű mellett. Talán megijedtek, talán megdöbbentek, de egyikük sem állt meg segíteni.

Durván cserbenhagyták az életükért küzdő magyar diákokat.

A felvétel további részében már az látható, hogy rögtön megállnak az autók, és többen megközelítik a járművet, hogy segítsenek. Azonban láthatóan nem tudnak: egy nő rémülten fogja az arcát, az egyik férfi óvatosan megközelíti a buszt, de végül ő sem tesz semmit.

Ennek ellenére az olasz rendőrség így úgy véli, hogy ha a baleset szemtanúi azonnal megállnak segíteni, talán több embert ki lehetett volna menteni az égő járműből.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?