RIPOSTER

Megrázó szavak, ezt kívánja a gyilkosnak a soroksári futónő édesanyja

Az asszony nagyon megkönnyebbült, hogy a tettesre életfogytiglani börtön vár, de szeretne valamit elhelyezni a cellájában.
  • Szerző: Ripost

Hosszú évek után végre megnyugodhatott a soroksári futó nő, Krisztina édesanyja, Katalin asszony.

A gyászoló szülő ugyanis nemrégiben kézhez kapta a vádiratot, amely szerint elképzelhető, hogy a lánya gyilkosa élve nem hagyhatja el a börtön falait. A férfinak ugyanis aljas indokból elkövetett emberölésért, szexuális bántalmazásért és kifosztásért kell nemsokára bíróság előtt felelnie.

Az asszony az ügyvédjén keresztül osztotta meg a benne kavargó érzéseket.

"Megkönnyebbültem, hogy életfogytiglant kaphat a lányom gyilkosa! – ezt mondta Katalin asszony, aki láthatóan megnyugodott a vádirat láttán. Ügyfelem azt mondta, a tárgyalásra mindenképpen el akar menni, bár egyelőre nem tudja, mennyire fogja bírni. Azonban az első tárgyalási napon biztosan ott lesz, hogy a szemébe nézhessen a férfinak" – tolmácsolta a Blikknek az édesanya szavait jogi képviselője, Surdy Miklós.

Katalint rendkívül felzaklatta, amikor tavaly szeptemberben elkapták Krisztina gyilkosát. A családnak, mint ismert, öt évet kellett várni, hogy a gazember csuklóján kattanjon a bilincs. Az asszony akkor feldúltan nyilatkozott a lapnak:

"Én annyit szeretnék majd kérni a bíróságtól, hogy ennek az embernek a cellájába tegyék ki a lányom fényképét: minden reggel Kriszti arcával ébredjen, este pedig az legyen az utolsó, amit elalvás előtt lát! Élete végéig nézze a zárkában a lányom képét! Azt akarom, hogy ugyanazt a fájdalmat élje át, amit ő!" – fogalmazott.

2013 szeptemberében megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén Gyurik Krisztinát. Az asszony futni indult el a helyszíntől nem messze lévő otthonából, ahova már soha többé nem térhetett vissza. Kezét-lábát összekötözték, majd egy zsineggel megfojtották. Holttestére egy bokros, elhagyatott részen bukkantak rá. Feltételezett gyilkosa, R. Szilveszter akkor bukott le, amikor a más bűncselekmény miatt elítélt férfi DNS-ét összevetették a helyszínen talált maradványokkal. A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A nyomozás végén húszezer oldalnyi ügyiratot adták át az ügyészségnek.

És ezeket olvastad már?