RIPOSTER

Megrázó, mi derült ki az egyik dunai áldozatról: rajongott Budapestért

A 29 éves dél-koreai fiatalember odáig volt a magyar fővárosért, sőt, ismerőseit is arra biztatta, hogy látogassanak el hozzánk.
  • Szerző: Ripost

A dél-koreai Jisu Lee nagy tervekkel érkezett a magyar fővárosba, rengeteg képet készített a látványosságokról, utoljára a tragédiát megelőző reggelen adott hírt magáról – írja a hot! magazin legfrissebb számában.

A 29 éves fiatalember odavolt Budapest utcáiért, szerette fotózni a járókelőket, a közösségi oldalán is egy Oktogonnál fényképezett kocka volt a borítóképe. Több bejegyzésében is győzködte ismerőseit, hogy mindenképpen látogassanak el a fővárosunkba.

Az eltűnése előtti napokban járt a Parlamentnél, dicsérte a magyar kávét. A baleset reggelén jelentkezett utoljára, akkor arról számolt be ismerőseinek, hogy milyen dolgokat vásárolt magának és mennyiért.

Az emberéleteket követelő estén ő is felszállt a Hableány fedélzetére, ő azonban nem volt tagja a családtagokból álló turista csoportnak, csak csatlakozni akart hozzájuk a hajózás idejére.

Ám a turistahajót elsodorta az ezer tonnás Viking szállodahajó, a Hableány pedig a rajta utazó turistákkal, és a kétfős személyzettel mindössze hét másodperc alatt elsüllyedt. Hét embert ki tudtak menteni az arra járó hajók, de akkor 21-en eltűntek, heten pedig meghaltak. A fiatalról nem tudni, hogy eltűntként keresik-e, vagy megtalálták már a holttestét. Egy biztos: jelenleg még 11 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét keresik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?