RIPOSTER

Megrázó, ezt kiabálta az ablakból a budapesti idősotthon lakója

A Rózsa utcai intézményben is felütötte a fejét a koronavírus. Az egyik gondozott őszintén vallott a körülményekről.
  • Szerző: Doris

Egy börtönhöz hasonlíotta a Rózsa utcai idősek otthonát az a férfi, aki az ablakból lekiabálva nyilatkozott a Bors munkatársának szombat délelőtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

A Budapesti VI. kerületi intézményben hivatalosan 101 gondozott él, közülük – az Origo információi szerint – 16-an fertőződtek meg, és 10-en kerültek kórházba. Úgy tudni, hogy a kórt 12 dolgozó is elkapta.

A Bors munkatársa szombat délelőtt a helyszínen járt, igaz, nem jutott messzire. Amikor az ott dolgozó portás megtudta, miért jött, határozottan kitessékelte, közölte, hogy az intézmény egyik vezetőjével sem lehet beszélni, majd azzal fenyegetőzött, hogy kihívja a rendőröket. Végül magára zárta az ajtót.

Fotó: Bors

A kapuban egyébként a piros színű, karanténra figyelmeztető matricát nem helyezték el, ellenben egy munkaerő-toborzó plakátot igen, amiből kiderül, most nyílik lehetőség azok számára, akik a hírekben szereplő otthonban szeretnének takarítói, gondozói vagy ápolói karriert építeni.

Ám hiába tárcsázták a megadott számot, bontották a vonalat.

Néhány lakó viszont az ablakból lekiabálva nyilatkozott. Szomorú, amiről beszámoltak.

„Ez olyan, mint egy börtön! Hiába vannak tele azzal a hírek, hogy fertőtlenítőszer érkezett az intézménybe, mi még nem kaptunk. Egymást sem látogathatjuk meg a másik szobában, és megtiltották nekünk, hogy kilépjünk az utcára” – kezdte Péter bácsi.

Tőle Ida néni vette át a szót, aki a következőt mondta:

„Most itt kell maradnunk, pedig végre jó idő van. Kénytelen vagyok tévét nézni, pedig nagyon szívesen sétálnék már végre. A koronavírustól persze mindannyian tartunk, vigyáznunk kell magunkra.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?