Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.07.22.

Megőrült a világ! Az szívja meg igazán, akit nem érdekel a Pokémon Go!

Az új jelenség, a Pokémon Go már azoknak az életét is befolyásolja, akiket nem érdekel, vagy egyenesen utálják a szörnyvadászatot. Játék ilyen helyzeteket még sosem teremtett!

Az új őrület, a pokémon-hajkurászás körüli felhajtás már van, akit tényleg az őrületbe kerget, míg másoknak mindennapos program lett a szörnyüldözés. A játékba belefeledkező "vadászok" sokszor vicces helyzetbe keverik magukat, de máskor az agyára mennek azoknak, akiket nem érdekel a játék, vagy csak az életüket szeretnék élni, de a rajongók miatt nem tudják...

Összeszedtünk pár gyakorlati példát

"Be akartam menni a női mosdóba, erre elém vágott egy férfi, hogy neki sürgősebb. Nem igazán értettem, hiszen volt külön férfivécé is. Miután megváratott, még hülyét is csinált belőlem: kifele jövet a telefonját nyomkodva közölte, hogy kösz, megvan a pokémon!”

És ez még csak egy a zavaró helyzetek már-már végtelennek tűnő sorából...

„Bementem a boltba, és a kasszánál álltam, erre egy csávó elkezd nekem dumálni, hogy menjek már onnan, mert eltakarom a pokémonját! Hát elküldtem még a pokémon anyját is...”

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb embert nem maga a játék zavarja, hisz legfeljebb értetlenül szemléli a jelenséget. Az viszont sokaknál kiakasztja a mércét, hogy akaratlanul is befolyásolja a mindennapi életet az új őrület.

„A játékkal semmi bajom, de amikor azt látod az áruházban, hogy két 30 körüli csávó görkorcsolyával a lábán össze-vissza gurul, közben egy perc alatt 3-4 embert csap el majdnem (köztük engem is)... Na, akkor csalódom az emberiségben.”

A játék számos röhejes helyzeteket is teremt, amely egy ideig szórakoztató ugyan, de egy idő után a legtöbb ember agyára megy, és csak dühöt vált ki.

„Gyárunkat is elérte a rajzfilmfigura-vadászat. Az egy dolog, hogy az egyik kollegina kezében a telefonnal, kamerák kereszttüzében megy át  a beléptetőkapun - ahol tilos a telefonhasználat -, de ezek után a főnökeim is azt újságolják nekem, hogy a második csarnokban van a legtöbb pokémon. A napom csúcspontjaként a szervizesek főnöke írt körüzenetet, hogy jó lenne, ha munkaidőben pokémonok helyett a megoldandó hibákra vadásznának a dolgozók.

Ez a játék attól különleges, hogy tényleg összeforr benne a valóság és a virtuális tér. Ugyanakkor attól őrjítő is, hogy a kettő között elmosódik a határ.

Megjelenik az utcán, és belopózik a magánéletbe. Hol vannak a játék korlátai? Úgy tűnik, sehol...

„Tulajdonképpen egy új lehetőség még a csajozásra is: ne haragudj, felemelnéd a szoknyádat? Találtam ott egy nagyon ritka pokémont!”

- meséli a játék egyik rajongója. Úgy tűnik, bármennyire bosszantó is, a világot teljesen beszippantotta a pokémon-láz, nem lehet menekülni előle. De fel kell készülni arra is, hogy ezt az újdonságot további hasonló játékok követik majd.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen még nem volt: aranyat lövell ki egy vulkán

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-