RIPOSTER

Megmentheti az életedet ez az ingyenes app

A SzívCity után újabb alkalmazást mutatott be az Országos Mentőszolgálat, amely nem az önkéntes életmentőket, hanem a segítségre szorulókat célozza, és ősszel kezdi meg az éles mûködést.
  • Szerző: RIPOST

Az ÉletMentő nevű alkalmazáson keresztül segítséget lehet hívni, vészhelyzetben elküldi azokat az adatokat, amelyeket a használó már korábban felvitt magáról a rendszerbe, így már több információval felszerelkezve érkezhetnek a mentők. Ha kisebb baj van, az ÉletMentő app egyéb információkkal segít, például megmutatja a közeli kórházak, orvosi ügyeletek listáját, sőt az állatorvosi rendelőkét is.

Emellett előre megadhatjuk fontos adatainkat – például gyógyszerérzékenység, ismert betegség, kezelés, legközelebbi hozzátartozó –, és így a segélyhívással egyidőben ezek megjelennek a mentésirányítóknál.

Mindezek a betegadatok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben is helyet kaptak, a tervek szerint a jövőben összekapcsolják vele az alkalmazást. Csehországban már 800 ezren letöltötték az applikáció külföldi változatát, nálunk is biztosan gyorsan elterjed. Már csak azért is, mert nem igényel annyi felhasználói tudást, képességet sem, mint a Szív City applikáció, amelyet eddig már több mint 20 ezren használnak és több tucat  ember életét megmentette.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?