RIPOSTER

Meghökkentő tragédia, így érte baleset a magyar villanyszerelőt Szemerén

A férfi a főnökével ment egy kúriához dolgozni, ahol feltehetően felettese figyelmetlensége miatt megcsapta az áram.
  • Szerző: Ripost

A halála előtt pokoli kínok között szenvedett csaknem egy héten át a kórházban a 45 éves Lövei Zsolt, akit a munkája közben súlyos áramütés ért még 2017-ben.

Az édesapa a főnökével egy szemerei kúriához ment ki, hogy a meghibásodott térvilágítási rendszert megjavítsák. Miután a helyszínen a gondnok megmutatta nekik, hogy hol van a hiba a hálózatban, munkához láttak. Zsolt főnöke először áramtalanított, majd a kültéri világítást kapcsoló szerelvénydobozt szétszedte, az ott talált vezetéket pedig a földön kezdte javítani.

Egy szakvélemény szerint a területet, ahol a szétdobált vezetékek voltak, nem kerítette el, pedig a kúriában több vendég is tartózkodott. Miután végzett a javítás ezen részével, odament a meghibásodott lámpatesthez, amit szintén megreparált, végül pedig, hogy megnézze, jó munkát végzett-e, újra áram alá helyezte a rendszert. Megelégedésére a lámpa világított, ezért úgy döntött, felállítja a világítótestet az eredeti pozíciójába. Ehhez a művelethez azonban már nem kapcsolta le újra az áramot, ezért a fűben szétszóródott, feszültség alatt álló, szigeteletlen vezetéktől áramütést szenvedett a kapcsolószekrény előtt térdelő és ott munkálkodó Lövei Zsolt.

A férfi fájdalmában akkorát ordított, hogy nemcsak a főnöke, de a medencét tisztító gondnok is azonnal odaszaladt. Megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, majd kórházba szállították.

Lövei Zsolt halálos balesete miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

"Egyértelmű, hogy Zsolt halálához főnöke hibája vezetett. Ha elkeríti a területet, avagy figyelmezteti a beosztottját, Zsolt ma is élne. Remélem, a bíróság kimondja a cégvezető felelősségét, és utána a gyászoló özvegy és a félárván maradt gyerek sérelemdíját is megítélik" – közölte a Blikkel dr. Lichy József ügyvéd. 

A cégvezető tagadja a bűnösségét, többek között azzal védekezve, hogy ő figyelmeztette a beosztottját, hogy ne menjen a vezetékek közelébe, mert áram alatt vannak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?