RIPOSTER

Meghökkentő tanúvallomások a Teréz körúti robbantó tárgyalásáról

Beidézték a bíróságra annak a webshopnak a tulajdonosát, akitől a Teréz körúti robbantás vádlottja vásárolta a távirányítókat. Kiderült: akár egy redőny távirányítója is beindíthatta volna a robbanószerkezetet!
  • Szerző: Ripost

Álnéven, fiktív címről rendelte meg a bombához szükséges elektronikai eszközöket és személyesen vette át azokat a Teréz körúti robbantó – derült ki a Fővárosi Törvényszéken. A védelem idézett be négy tanút, egyikük az a férfi, akitől vélhetően a robbantáshoz használt távirányítókat vásárolta P. László Gergely. A webshop tulajdonosa elmondta: az elektronikai eszközöket Kínából rendelte.

2016. április 29-én éjjel 23 óra 8 perckor futott be hozzánk a rendelés egy bizonyos Kiss Tibor címéről

– mondta G. Norbert, a webáruház tulajdonosa, aki szerint sokan használnak kamu adatokat rendeléskor.

"Statisztika nincs rá, de nálunk is annyian adják csak meg a valós adataikat, mint más internetes felületeken. Viszont emlékszem, hogy az illető személyes átvételt kért, aminek a napja május 3-a, egy keddi nap volt"

– állította az eladó. Mint ismeretes, a Teréz körúton szeptemberben robbant a két rendőrt súlyosan megsebesítő bomba.

A vevő egy 70-es telefonszámról hívta a webshop mobilját, ugyanis nem találta az átvételi címet. A vádlott valószínűleg Homokkomáromból utazott érte a főváros XI. kerületébe, hogy ne tudják meg a címét. A %RIPOST% információi szerint a vádlottnak régebbi típusú, nyomógombos telefonja volt.

Az adás-vételre pontosan nem emlékszem, de a számlákból tudom, hogy a termékekért húszezer pár száz forintot fizetett a vevő

– mondta G. Norbert.

A Teréz körúti robbantás tárgyalásával kapcsolatos új információkat a %% napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?