RIPOSTER

Meghökkentő fotók a kiszáradó Velencéről! Szárazra kerültek a gondolák!

Míg pár éve még azon aggódtunk, hogy a szerelmesek városa elsüllyed az egyre emelkedő vízszint miatt, ahhoz képest most kezdenek kiszáradni a kisebb kanálisok. Megdöbbentő fotók járták be a világot az iszapon megfeneklett gondolákról.
  • Szerző: Ripost

Az utóbbi években még azon aggódott a világ, hogy az egyre emelkedő vízben elsüllyed Velence csodás városa. Ráadásul az épületek is egyre rosszabb állapotban vannak, az egyre növekvő motoros hajók által gerjesztett hullámzás miatt.

A gondolák a Canal Grandén köröző hajók csupán hat százalékát alkotják. Velence legnagyobb vízi útján naponta hatezer hajó, vízibusz és motorcsónak-taxi közlekedik.

Most viszont már azon csodálkozik mindenki, hogy jó néhány kanális szinte teljesen kiszáradt, és a gondolák az iszapban hevernek.

Ez azért következhetett be, mert tavaly szokatlanul kevés csapadék hullott. Az észak-olasz város kisebb kanálisaiban szüneteltetni kell a közlekedést, mert többször előfordult, hogy a gondolák megfeneklettek az iszapban.

A szakértők az előrejelzések alapján akár a 70 centis süllyedést is elképzelhetőnek tartanak, amennyiben nem hull jelentősebb csapadék hamarosan.

A nagyobb csatornák még használhatók, de Velence nyilvános közlekedési eszközeinek, így például a vízibuszoknak és vízitaxiknak olykor nagy kerülőket kell tenniük, hogy folytathassák útjukat. Főképp az utasok be- és kiszállása problematikus az alacsony vízállás miatt.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?