RIPOSTER

Megdöbbentő: valójában ezért kellett meghalnia a recski csecsemőnek

Előzetes letartóztatásba helyezte a Recsken csütörtökön elhunyt két hónapos kisfiú édesapját az Egri Járásbíróság vasárnap. Érdekes fejlemények az ügyben...
  • Szerző: F. G.

Mint arról a %% is beszámolt, újabb csecsemőhalál rázta meg Heves megyét. A fiatal recski szülők már halott csecsemőjükkel érkeztek a háziorvoshoz.

Az üggyel kapcsolatban eddig egymásnak ellentmondó információk jelentek meg, most, az MTI-hez eljuttatott járásbírósági tájékoztató már biztosabb értesüléseket tartalmaz.

 

 

    Hoszné Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtótitkára közlése szerint a fiatalember június 1-jén délután egyedül volt otthon gyermekével, amikor nyugtató hatása alatt elejtette őt. A gyermek hassal a kályha szélének, fejjel a kályha tetejének esett, majd a földre esve feje egy téglának csapódott.
    A gyanúsított és időközben hazaért élettársa úgy ítélte meg, hogy a gyermek nem szorul orvosi ellátásra. A hajnali órákra azonban a kisfiú rosszul lett, ekkor orvoshoz mentek vele, de az életét már nem tudták megmenteni.

 

    Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a halál koponyatörés miatt állt be, melynek balesetszerű bekövetkezése az orvosszakértő szerint kizárható.

    Az apa cselekménye gondatlanságból elkövetett emberölésnek és segítségnyújtás elmulasztásának minősülhet. Az anya esetében az ügyészség kényszerintézkedés elrendelését nem indítványozta, ő szabadlábon védekezhet.

    A nyomozási bíró határozatának indokolásában kifejtette, hogy az apa vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt is nyomozást folytat az apa ellen, mivel nagyobb gyermeke a szülő miatt tavaly tavasszal két hónap alatt háromszor szenvedett életveszélyes fejsérüléseket.

 

    A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés - házi őrizet - alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést.

És ezeket olvastad már?