RIPOSTER

Megdöbbentő: csak ilyen ételt kapnak a magyar kórház betegei

Az esztergomi kórház betegei legalább egy héten át nem kapnak meleg ételt...
  • Szerző: Ripost

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház körlevelet küldött betegeinek arról, hogy az ápoltak egy ideig nem kapnak meleg ételt... De a kórház szerint ez csak átmeneti időszak!

A kórházat eddig ellátó Hungast Zrt. megszünteti élelmezést, ezért szolgáltatóváltás lesz. Az átmeneti időben mindent elkövetünk azért, hogy a szolgáltatóváltás minél zökkenőmentesebb legyen

– írta a kórház közleményében, nyilatkozni nem akartak.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt mondja, hogy a Hungast Zrt. bontott szerződést, de végül közös megegyezéssel szűnt meg munkájuk. 

A legfrissebb hírek szerint az átmeneti időszak csak egy hétig tart. Augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek, így valószínűleg két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben szolgálják ki a betegeket. A következő egy hétben a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető ételt adnak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelően.

A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által elkészített, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – legalábbis ezt ígérik.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?