RIPOSTER

Másodfokú riasztás - óriási vihar érkezik!

Heves zivatarral, záporokkal érkezik.
  • Szerző: KAM

Több megyére is riasztást adtak ki, rövid idő alatt hullhat akár 50 mm eső is.

Újabb viharfelhők érik el ma Magyarországot, és az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint heves záporokkal, zivatarokkal érkezik az Kárpát-medencébe.

Hétfőn az Alföldön szórványosan, az Északi-középhegységben néhol várható zivatarok kialakulása, melyekhez lokálisan 20-30 mm feletti csapadék, viharos (60-80 km/h) szél és jégeső társulhat. Kiemelten az Alföld délkeleti részén néhol heves zivatar is kialakulhat 40-50 mm feletti csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80 km/h feletti szélrohammal

- írták honlapjukon.

Az előrejelzés szerint a délnyugat felől érkező viharfelhők északkelet felé keresztezik az országot, nyomukban jellemzően felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések várhatóak.

A főváros térségében és az Északi-középhegység nyugati tájain ugyanakkor késő délutántól intenzív, heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez 80-90 km/h feletti szélroham és nagyobb méretű jég is társulhat.

Jelenleg első fokú riasztás van érvényben: Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun Szolnok megyében, a csapadék valószínűsége most azonban Békés és Hajdú-Bihar megyében magasabb.

És ezeket olvastad már?