RIPOSTER

Márki-Zay és felesége sötét világban él

"Elképesztő ez a szakmaiatlanság és sötétség, és hozzá nem értés. Milyen színvonalon mûködhetett az otthonszülés egy ilyen nő kezei alatt?" - írta felháborodottan dr. Novák Hunor, Magyarország egyik legismertebb orvosa Márki-Zay Péter feleségéről a közösségi oldalán vasárnap.

Az ismert gyermekorvos, dr. Novák Hunor a közösségi oldalán felháborodott bejegyzést tett közzé, miután a 24.hu-n Márki-Zay Péter és felesége, Vincze Felícia hosszú interjúban próbálta mentegetni bábacégük botrányait.

Elképesztő ez a szakmaiatlanság és sötétség, és hozzá nem értés. Milyen színvonalon működhetett az otthonszülés egy ilyen nő kezei alatt?

 - írja az ország egyik legismertebb gyerekgyógyásza, hozzátéve, hogy Márki-Zay Péterék

láthatólag nem a nyugat-európai protokollokat követik, hanem a saját sötét alternatív világukat.

Novák kifogásolta, hogy az ellenzéki politikus és felesége továbbra is arra hivatkozik, hogy az orvosi irányelv csak ajánlás, betartani nem kötelező, a K-vitamin pedig (az otthonszülésznő szerint) nem hatásos, illetve mérgező, mert sósav van benne, és azt a gyerek szájába adjuk.

"Remélem, hogy holnap már a konyhasó ellen is tiltakozni fog, mert NaCl klór a klórgáz pedig betiltott vegyi fegyver, amivel a háborúban öltek meg embereket"

- írta posztjában az ismert gyermekgyógyász.

Az interjú azért született, mert büntetőeljárás folyik egy öt évvel ezelőtti csecsemőhalál ügyében és a perben - egyelőre - tanúként hallgatták meg a hódmezővásárhelyi polgármester feleségét.

A vádirat szerint a csecsemő azért halt meg, mert

nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. 

Kiderült, hogy Márki-Zayné nyolc évig vezetett le úgy szüléseket, hogy nem ismerte a kötelező szabályokat. Ráadásul a cég honlapja és adóbevallása ellentétben állt egymással, kiderült, hogy

sokkal kevesebb bevételt vallottak be, és sokkal kevesebb bevétel után adóztak, mint amennyi pénzt a fix áras szülésekből beszedhettek.

Az ügyben kifejezetten kínos a hódmezővásárhelyi polgármesternek, hogy a Te Szülésed Kft.-ben Márki-Zay Péter volt az ügyvezető és a tulajdonos is az alapítástól, azaz 2011 decemberétől egészen 2017 decemberéig.

Azaz a fenti időszakban végig a későbbi polgármester volt a felelős a cég működéséért, így a pénzügyi beszámolóért is.

Az idézett interjúban - amely teljes terjedelmében itt olvasható - a polgármester és felesége közösen mentegetőzött, és azt a látszatot próbálták kelteni, mintha az ügy mögött politikai szándékok húzódnának meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?