Létrehozva: 2021.04.01.

Lefotózták, nem hiszed el, mi történik a Margitszigeten

A tavaszi szünet első napján már délelőtt ellepték a főváros közkedvelt kirándulóhelyét.

A délutáni tömeg még nem érkezett meg, de csütörtökön már délelőtt is a szokottnál többen voltak a Margitszigeten. Ami jellemző, hogy a legtöbbjükön maszk sem volt, pedig hazánkban jelenleg csúcson van a járvány harmadik hulláma.

Úgy látszik sokan nem fogják fel, mennyire rossz a helyzet: egész héten azt ismételgetik a járványügyi szakemberek, a védekezést irányító vezetők, hogy még egy kicsit ki kell tartani és kezdődhet az újranyitás, vissza kaphatjuk a régi életünket. Erre mi történik? Megjön a jó idő és tömegek vonulnak Budapest utcáira, parkjaiba, kirándulóhelyeire, nevezetességeihez, mindezt úgy, hogy jól látható, hogy a maszkviselési fegyelem is lazul. Müller Cecília a hét minden napján elmondta, hogy most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat, azért hogy ne fertőződjünk meg.

Akadt, aki kisgyerekkel érkezett...

Csütörtökön van az év legmelegebb napja, ezért délután még nagyobb tömeg várható.

Maszkviselési szabályok

  • A közterületen, illetve a nyilvános helyen mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
  • A települések belterületén az épületeket elhagyva az utcán, közterületen (néhány kivétellel) mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
Elegendőek lesznek tehát a hagyományos, eddig is viselt maszkok. A maszkviselési kötelezettség alól kivételt képeznek a hat évnél fiatalabbak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek. Eddig a maszkviselés kérdését az önkormányzatok szabályozták, így területileg eltérő, hogy mennyire jelent ez szigorítást, de eddig is jellemző volt a maszkhasználat általános előírása. Sporttevékenység ezután is folytatható szabad téren, de csak az egy háztartásban élőkkel, a többi személytől másfél méteres távolságot kell tartani. Egyéni sporttevékenység végzése során nem kell maszkot viselni. A külterületen, illetve a települések belterületén található parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak, azok az e rendelet hatálybalépésekor érvényes szabályok szerint látogathatóak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-