RIPOSTER

Már rendőrök is követelik: Tiltsa be a Facebook a sofőrök élőzését

Pár óra alatt tízezren írták alá a Román Rendőr-főkapitányság petícióját, amelyben követelik a Facebooktól, hogy tiltsák be a sofőrök életveszélyes élő közvetítéseit! Mint a Ripost megírta, egy szelfibolond román sofőr 9 ember halálát okozta kedden, amikor poénkodva élőben közvetítette az útját az interneten, ezért nem vette észre a szembejövő teherautót, amikor előzésbe kezdett.
  • Szerző: Ripost

Vezetés közben éppen az élő közvetítéséhez fűzött kommenteket olvasta a 4-es főúton a román sofőr, ezért nem vette észre előzés közben a szemből érkező teherautót. A keddi ceglédberceli baleset után döbbenten láthattuk a képeket a rommá tört kisbuszról, benne a szörnyethalt 9 emberrel, akik munkából, komlószedésből tartottak haza, de esélyük sem volt a túlélésre. A szelfimániás sofőr miatt 35 gyerek veszítette el a szüleit.

A baleset hatalmas indulatokat váltott ki Romániában, ezért nem csoda, hogy a román rendőrség is lépett!

A Román Rendőr-főkapitányság aláírásgyűjtést indított, amelyben a lakosság és a Facebook segítségét kéri! A petíció címe „Stop az élő Facebook-adásnak vezetés közben! Like-old az életet!”, és pár óra alatt már több mint tízezren aláírták. Az országban naponta öt ember hal meg autóbalesetben, és egy részük azért, mert a sofőrök nem az útra figyelnek, hanem a telefonjukat nyomkodják a kormánynál.

A petíció egyrészt a Facebooknak szól, másrészt pedig felkérnek mindenkit, hogy jelentsék a közösségi oldal működtetőinek a veszélyes, vezetés közbeni élő Facebook-adásokat.

Minél többen jelentenek egy ilyen videót, annál nagyobb az esélye, hogy a Facebook véget vet az emberéleteket veszélyeztető jelenségnek

– olvasható a felhívásban.

A ceglédberceli halálos balesetről és az árván maradt gyerekek sorsáról a %% napilap pénteki számában olvashatsz bővebben!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?