RIPOSTER

Már ad életjeleket a Bulgáriában elütött lány, javultak gyógyulási esélyei

Ötórás mûtétet hajtottak végre a Bulgáriában elütött Vanesszán, azóta a kritikus időszakon is túl van. A mûtét sikerült, mesterséges altatását befejezték, orvosai bizakodók. Szemével, kezével már reagált párja kedveskedő szavaira. Most azért imádkozik a család, hogy teljesen magához térjen, megkezdődhessen a rehabilitációja.
  • Szerző: Ripost

Öt órán keresztül hajtottak végre műtétet Burkus Vanesszán pénteken a szegedi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben, azóta túl van a kritikus időszakon, esélye a felépülésre jelentősen nőtt. Mint arról a %% beszámolt, a 19 éves lány július közepén idegenvezető barátjához ment ki nyaralni Bulgáriába, de a leállósávban várakozó autójukba hátulról beleszáguldott egy másik, a lány pedig a súlyos baleset következtében kómába esett. Sokáig nem tudták hazahozni, majd súlyos tüdőgyulladása miatt kellett várni a műtéttel. Másfél héttel hazaszállítása után azonban el tudták végezni rajta azt a nyaki csigolyaműtétet, amire szükség volt. A sérült területről leműtöttek egy feltekeredett nyaki eret és egy ízületet, majd több lemez beültetésével rögzítették a nyakát.

"Szerencsére nem lépett fel komplikáció, amit kellett, összecsavaroztak, rendbe tettek. Igaz,

a beépített lemezek miatt a lányom nem fogja tudni oldalra mozgatni a fejét, csak egész testtel tud majd oldalra fordulni,

de bízunk benne, hogy nem lesz más maradandó sérülése. Lehet, hogy néhány év múlva ezeket a beépített lemezeket is kivehetik. Még fiatal a szervezete, csodákra képes – reménykedik Burkus Sándor, az édesapa, aki feleségével és családjukkal minden idejét Vanesszánál tölti a kórházban. 

Hogy milyen jelek adnak reményt a teljes felépülésre, és mi vár a közeljövőben Vanesszára, az a hétfői %%-ból kiderül!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?