RIPOSTER

Majdnem megölték a látogatók a krokodilt a pécsi állatkertben

Morzsinak valaki a gyereknapi programok alatt egy PET-palackot dobott be a vízbe, amit csak az utolsó pillanatban sikerült a gondozóknak kiszedniük a ragadozó szájából.
  • Szerző: Ripost

"Gondozóink az utolsó pillanatban közbe tudtak lépni. De Morzsi apja például a felelőtlen látogatók miatt halt meg, mert lenyelte a medencéjébe dobált pénzérméket" - mondja Siptár Dávid, a pécsi állatkert ügyvezetője lapunknak. "Kő, toboz, cetli, jégkrém vagy annak pálcikája is szokott a kifutókba kerülni.

Valaki egy letört faággal ijesztgette a fókát.

Volt, hogy egy zacskó cukorkát találtak egy ketrecben, zacskóval együtt. De szerencsére ma már ritkábban fordulnak elő ilyen esetek.

"A tárgyak bedobálása ma már nálunk is jóval ritkább, mint 20-30 éve. Ha valaki mégis ilyenre vetemedik, általában a többi látogató sem állja meg szó nélkül" – mondja a pécsi esetről Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője a %%-nak. De a bedobált tárgyak miatt pusztult el 1994-ben Süsü, a víziló is. Valaki egy ökölnyi gumilabdát adott a szájába, ez okozta vesztét. "Ez sajnos csak későn derült ki, először azt érzékeltük, hogy valamiért nem eszik. Boncoláskor találtuk meg a gumilabdát" – meséli Hanga Zoltán. A krokodilokhoz, aligátorokhoz azért szoktak bedobálni tárgyakat, mert a türelmetlen látogatók mozgásra akarják bírni az állatokat. "Ebből régen sok problémánk volt, a 80-as években nemcsak kavicsok, hanem fél tégla és ácskapocs is szerepelt a repertoárban, megesett, hogy egy krokodil szemét is kidobták" – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?