RIPOSTER

Hihetetlen, mit csinál szabadidejében ez az ovis magyar kisfiú

A kis Nimród egy igazi „zöldharcos”, aki nem tudja elviselni a hatalmas szemétdombok látványát Óbudán.
  • Szerző: Doris

Az óvodás kisfiú, Nimród szabadidejében nem csak játszik, hanem szemetet szed anyukájával. Mindent megtesz a családjuk, hogy minél kevesebb szemetet termeljenek, az utcájukban pedig önként összetakarították a hulladékot. Az akciójukról képeket is megosztottak Óbuda Facebook-csoportjában, ahol több százan kedvelték a cuki kis aktivista cselekedetét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hihetetlen, mit csinál szabadidejében ez az ovis magyar kisfiú

Fotó: Metropol olvasói fotó

A kis „zöldharcos” büszke anyukájától, Barát Évától megtudtuk, bár eddig is környezettudatosan élték a hétköznapjaikat, innentől kezdve azt tervezik, hogy rendszeresen szemetet szednek a fővárosban. A család motiválni szeretné a szintén természetvédelemre érzékeny szülőket, hogy gyermekükkel együtt ők is nyugodtan vegyenek részt hasonló tevékenységekben – írja a Metropol.

„Üresen tesszük ki a kukát”

Barát Évától megtudtuk, hogy „Zero waste” hívő, és odafigyelnek arra, hogy minimális mennyiségű hulladékot termeljenek csak. A jó példát leszámítva Nimródban magától alakult ki a vágy a tudatos természetvédelemre.

Nimród édesanyja, Éva
Fotó: Metropol

„Kertes házban lakunk. Édesapjával és velem is szokott kertészkedni, és ha szemetet látunk az udvaron, vagy az utcán, mindig felszedjük, együtt visszük a kukához, ha olyan, akkor a szelektív kukához. Az első pár alkalom után kifejezetten igénye volt már Nimródnak arra, hogy ezt ő csinálhassa. A családban egyébként én vagyok az, aki elkezdtem szelektíven gyűjteni a szemetet. Komposztálunk is, a kukába csak az abszolút maradék kerül, így szinte üresen tesszük ki hétről hétre” – árulta el lapunknak a kisgyermek édesanyja.

Szeretné megmenteni a világot

Barát Évától megtudtuk, fiatal kora ellenére Nimród egyre nagyobb kíváncsisággal csodálkozik rá a világra és egyre többet akar tenni is érte.

Fotó: Metropol

„Ez volt az első alkalom, amikor egy nagyobb szemétszedést rendeztünk az utcában, de megbeszéltük, hogy havonta ismétlünk! Nimródnak feltűnt a járdán a lapok közül kibújó fű is és megkérdezte: Ki taposta le? A biciklisták?„ – mesélte nevetve.

Jól bánik a diószedő csipesszel

Az akció során használt csipesznek hála nem kell a saját kezükkel a piszkos lomokhoz érniük, ráadásul többször is használható az ilyen munkákhoz.

„Nemrég vásároltuk ezt a csipeszt, diót szerettem volna szedni vele várandós koromban, hajolgatás nélkül. Azóta használtuk már ágy mögé esett játék kipiszkálására is, de ez eddig vitathatatlanul a leghasznosabb bevetési formája„ – mondta Barát Éva.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?