kulcsár edina
Több napot is Magyarországon töltött Donal Skehan, aki nemcsak a városért rajongott, hanem a magyar fogásokért is, bár néha nehezen hitte el, hogy ezeket az ételeket tényleg fogyasztják hazánkban...
A magyar fővárosról áradozik Donal Skehan dublini tévés és ételszakíró, aki még nyáron töltött itt néhány napot. Bár a reptéri furgontól nem volt elájulva, a főváros építészetét már bámulatosnak nevezte.
Olyasmi, mint Párizs: lenyűgözőek az épületek,
sok a zöld terület is" - jellemezte Skehan, aki a legfontosabb látnivalók megtekintése mellett főként azért érkezett Budapestre, hogy számára minél izgalmasabb és érdekesebb dolgokat kóstoljon.
Első este rögtön gulyást kért, de nem levest kapott, hanem pörköltet krokettal. Később kóstolt libamájat, töltött libanyakat, lángost, amiről azt mondta, hogy
az a fajta bűnös élvezet, amit a magyarok bulizás után fogyasztanak.
"Ha ez csak a kezdete volt annak, amit az itteni segítőm kitalált nekem, akkor nagyon izgatott vagyok, mit tartogat még a látogatás" - mondta közvetlenül a lángosozás után.
A legnagyobb hatást aztán a Gourmet Fesztiválon elé tolt, gusztusosan összeállított kakasheretál tette rá, amiről eleinte nehezen tudta elképzelni, hogy Magyarországon tényleg fogyasztják. Később viszont már odaadó tisztelettel beszélt az ételről. A fesztiválon megkóstolt egy sima paprikás csirkét is, amiért szintén odavolt. Hiába zuhogott időnként az eső, Skehan az előzetes alapján
megőrült Budapestért és a magyar ételékért.