Létrehozva: 2022.01.17.

Hihetetlen, mit tett a magyar anyuka, miután éjjel észrevett egy földön fekvő férfit

Egy hölgy a sorozatos véletleneknek köszönhetően jókor volt jó helyen, és megmentette egy fiatalember életét Óbudán. Bozóki Judit az egyik éjjel éjfél körül talált rá a férfira, aki a mínusz 4 fokban, rövidnadrágban és papucsban magatehetetlenül feküdt a földön.

A Bogdáni úti buszvégállomásnál találkozott volna egymással Bozóki Judit és kolléganője, Ági január 7-én, pénteken éjfél körül. Mivel a rendezvényszervező hölgy hamarabb odaért, gyalog elindult kolléganője elé a Szentendrei út irányába. Mint mondja, egy „belső sugallat” hatására a sötét út másik oldalán gyalogolt, és egy benzinkút háta mögött rátalált a magatehetetlen Péterre.

Fotó: Metropol

Ha Judit nem arra sétál, tragédia történt volna

A fiú kulcsai a nyakában lógtak, nála volt a telefonja, de nem volt olyan állapotban, hogy feloldja. Így talált rá Judit.

- Munkába menet történt, egy különleges ügyfél kívánsága miatt jártunk arra ilyen lehetetlen időpontban. A véletlenek sorozata előzte meg az esetet. Kivételesen busszal mentem ki Óbudára. Korábban értem oda emiatt, ezért gyalogolni kezdtem. Éppen telefonon beszélgettünk a barátnőmmel, és közben arra gondoltam: most át kéne mennem a túloldalra. Ott vettem észre a földön fekvő embert – mesélte a Metropolnak.

Mindenki rohant segíteni: csapatmunka volt az életmentés

A hölgy azonnal értesítette a 112-t. A mentők kiérkezéséig tapodtat se mozdult Péter mellől. A fiatalember magánál volt, de a kérdésekre nem tudott válaszolni, amikor pedig megpróbált felülni, eldőlt. Juditék ezért stabil oldalfekvésben tartották.

– A barátnőm, Ági elrohant a benzinkútra, hátha talál szemtanúkat.. Rögtön bezártak és jöttek ők is segíteni, az egyik kutas lány rá is adta a kabátját a földön fekvő Péterre. Annyit tudott mondani a fiatalember, hogy Szentendrei út… nem tudtuk, ez mi. Felmerült bennünk, hogy epilepsziás rohama lehetett, vagy elesett, netán megverték – árulta el a részleteket az életmentő nő, aki szerényen kitartott amellett, hogy ő nem hős, csak egy hétköznapi édesanya, aki bármikor megtenné ezt újra. Hangsúlyozta, hogy nemcsak rajta múlt, hanem a barátnője, a benzinkutasok és a mentősök közös munkájának volt köszönhető, hogy a férfi túlélte.

A Facebookon talált egymásra Judit és Péter

Fotó: Metropol

Miután a mentők elvitték a fiút, nem tudtak információt szerezni a hogylétéről, ezért a III. kerület/Óbuda Facebook-csoportban kutattak a fiú után. Itt találtak egymásra a történet szereplői.

-Peti megkeresett engem és írt nekem, hogy nagyon hálás mindenért. Szerintem ez természetes, bennem fel sem merült, hogy ott kéne hagynom. Bármikor ezt tenném – mondta Judit, akinek nagyon jólesett Péter üzenete, és az is, hogy rengeteg ember mondott neki köszönetet a poszt alatt.

Megszólalt a bajba jutott fiú is

A hétvégét követően a Pétert kiengedték a kórházból, úgyhogy már otthon, a családja körében pihen. Lapunk megkereste a fiatalembert is. Kiderült: nem beteg, hanem a barátainál bulizott, és a közelben lévő lakásába tartott hazafelé, ezért volt rajta csupán egy papucs, rövidnadrág és egy lenge pulóver a -4 fokos éjszakában. Nincs krónikus betegsége, egyszerűen rosszul lett az utcán.

-A lánybarátom ki kísért a lépcsőházból, utána már sötétség.. Néhány képre emlékszem, például hogy próbáltam hazajutni, de elvesztettem a kontrollt. Innentől már csak foltokra emlékszem. Következő emlékem, hogy már a kórházban vagyok csövekkel, meg katéterrel. Amikor bekapcsoltam a telefonomat, akkor láttam, hogy mindenki írogat és keres, nem értik, mi történt velem – mondta el, hozzátéve: ha nem találják meg hamar, ahogy a kemény hidegben fekszik az utcán, biztosan halálra fagy. Pétert a kórház előtt már édesanyja várta, azóta is ő vigyáz rá vidéki otthonukban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-