Létrehozva: 2016.02.10.

Magányos magyar nőket zsarolnak "amerikai katonák"

Ismét felbukkantak a "romantikus csalók"! Az áldozatok fõként hiszékeny, magányos nõk, akik meggondolatlanul képeket küldözgetnek magukról - egy távoli ismeretlennek...

Újra virágkorát éli Magyarországon az internetes csalások "amerikai katonás" módszere - a rendőrség csak romantikus csalóknak nevezi őket, de tehetetlen az ügyben: a szálak egészen Afrikáig, Ghánáig nyúlnak. Legutóbb egy magyar családanyát zsaroltak meg intim képeivel, miután nem volt hajlandó majdnem egymilliót fizetni.

Tavaly májusban kapott nagyobb nyilvánosságot az egyik eset: akkor egy ajkai családanya esett áldozatul.

A módszer  mindig ugyanaz: a legnagyobb közösségi portálon jól szituált, középkorú férfiak

az amerikai hadsereg katonáinak adják ki magukat, azt állítják, hogy Afganisztánban vagy Irakban szolgálnak,

és általában magányos, kedvességre vágyó magyar hölgyekre vetik ki a hálójukat.

Leveleiket a Google fordító segítségével magyarosítják, azt állítják, hogy lelki társukat keresik, és mikor már eléggé megszédítették a nőket, fotókat is kérnek, sőt gyakran intim képeket is. Pár hét udvarlás, a fotók és a hölgyekről való fontosabb információk megszerzése után aztán a lényegre térnek: közlik, hogy vagy rengeteg pénzt gyűjtöttek össze, vagy aranyat találtak bevetés közben, és azt szeretnék egy csomagban a magyar hölgy címére feladni, hogy nála legyen biztonságban.

Ehhez azonban mintegy 600-800 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, postázási költség címén.

Ha a nő nem hajlandó fizetni, jön a zsarolás:

hol az intim fotók internetre felkerülésével, hol a szeretteik megölésével fenyegetnek.

Ezúttal úgy tűnik, újra ténykedik a bűnszövetkezet: egy pórul járt családanya az omegahirek.hu-t kereste fel ügyével. Az egyébként házas nő pár hétig levelezett egy Stahulak Peter nevű, magát szintén amerikai katonának kiadó férfival. Mikor eljutottak odáig, hogy a nő nem volt hajlandó fizetni a postázásért, a férfi a neki küldött intim fotókkal kezdte zsarolni. A nő végül mindent bevallott otthon férjének, majd "Andrea" álnéven a nyilvánossághoz fordult, és a férfi által neki küldött fotót is a portál rendelkezésére bocsátotta.

Így derült ki a %RIPOST% számára, hogy a férfit a képek alapján már külföldön is számon tartják, mint romantikus csalót, ő valószínűleg egyike azoknak az afrikai, Ghánából származó férfiaknak, akik magányos nők becsapására szakosodtak.

2012-ben egy nő Ausztráliából jelentkezett, hogy ő sajnos bedőlt, az akkor magát Joe Woodmannak nevező férfinak, és pénzt is küldött neki. Egy floridai nő ennél okosabb volt.

Neki John Miller néven udvarolt a férfi, magát 53 évesnek hazudta, és azt állította, Kabulban állomásozik.

A nő azonban rájött, hogy csaló, és nem küldött neki pénzt, ellenben közzétette a címét, ahová küldenie kellett volna - természetesen egy ghánai postacím lett volna a végső állomás...

Egy másik, csalók összegyűjtésére szakosodott oldalon az is kiderül, hogy a képek eredetijén Jeff Miller amerikai katona látható, aki soha, semmilyen párkereső oldalon nem szerepelt, egyszerűen csak ellopták a képeit - ez utóbbi már az FBI adatbázisából derül ki.

Sajnos Magyarországon sem a két - eddig nyilvánosságot kapott  - hölgy esett csak áldozatul. A %RIPOST% egy tatabányai nyugdíjas hölgyet is talált, aki szintén a magát a Facebookon Stahulak Peternek nevező személlyel levelezett. Mivel azonban a hölgy hetekre pszichiátriára került, lapunknak a fia mesélt az esetről. "Édesanyám is hetekig levelezgetett vele.

Neki azt mondta, hogy a fia Angliában tanul, és hogy majd meglátogatják Magyarországon.

Elmesélte nekünk anyu, még a képét is mutatta. De aztán rájött valahonnan, hogy csaló" - mondja a férfi, aki arról nem tud, hogy édesanyja zsarolás áldozata lett-e vagy sem, egy biztos: az elmúlt időszak annyira megviselte, hogy kórházba került.

A rendőrség azonban - tekintve, hogy a szálak külföldi, legtöbb esetben valamilyen afrikai ország szerveréhez vezetnek - tehetetlen. Az egyetlen jó tanács: érdemes nem visszajelölni a közösségi portálon az ismeretlen, külföldi állampolgárokat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Így omlik össze a hatalmas híd, miután nekimegy egy nagy hajó + videó

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-