Létrehozva: 2017.12.27.

Ma újabb roham indul az üzletekben

Nincs vége a vásárlási láznak a karácsonnyal! Ma a szokásos hétköznapi nyitva tartással és nagy leárazásokkal várják a vevõket az üzletek, ráadásul sokan még szabadságon vannak.

Szerző Ripost

Ma és a következő néhány napban azok rohamozzák majd meg az üzleteket, akik szeretnék becserélni az ajándékba kapott holmit – vagy azért, mert kettőt kaptak belőle, vagy azért, mert nincs rá szükségük -, akik ajándékutalványt vagy pénzt kaptak ajándékba, illetve azok, akik az ünnepek utáni nagy leárazásokra számítva elhalasztották a vásárlást, és csak levelet tettek a fa alá.

Az NRC Médiakutató és a MediaMarkt közös, októberi reprezentatív felmérése szerint minden negyedik ember cserélt már vissza ajándékba kapott holmit, a legtöbben azért, mert az nem felelt meg neki. Különösen a műszaki cikkeknél nagyon sok szempont van: a kutatás szerint számít a márkához való vonzódás is, és a praktikus szempontok, mint a méret, a teljesítmény.

Éppen ezért sokan inkább ajándékkártyát tettek a fa alá, amivel a megajándékozott választhatja ki, mit szeretne. Szánthó Balázs, a MediaMarkt Árkád ügyvezető igazgatója szerint évről évre egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. Gyakori, hogy az ajándékozó csak hozzájárul egy drágább műszaki cikk megvásárlásához, és a megajándékozott a saját pénzéből vagy a többi családtag hozzájárulásából veszi meg a kiszemelt drága tárgyat. Ugyanez a helyzet például az Ikeában, ahol az ajándékozó határozhatta meg, milyen értékben tölti fel a kártyát, és sokan a két ünnep között el is költik a kapott összeget.

A kutatás szerint az ajándékot visszacserélők 21 százaléka azért dönt a csere mellett, mert már van ugyanolyan tárgya. A ruhaféléknél pedig többnyire a méret és az ízlés a csere oka. Az interneten rendelt holmikat 15 napig lehet visszaküldeni, a többi ajándék esetén a csere lehetőségéről többnyire az üzlet dönt, de ilyenkor, karácsony után a legtöbb helyen rugalmasak.

Ma a boltok és plázák a megszokott hétköznapi nyitva tartás szerint üzemelnek, sok helyen akár 50-70%-os árengedményt is kifoghatnak a vevők, akiket az akciós termékek esetén ugyanazok a jogok illetnek meg, mintha teljes áron vásároltak volna.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

magyarnemzet.hu

Elutasították Ilaria Salis kérelmét, marad a magyar börtönben

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

Íme Jamie Oliver angol húsvéti zsömléje - ezt ki kell próbálnod idén!

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-