RIPOSTER

Levágott kutyafejet találtak Baranyában

Egy családi ház kertjében találták meg az állat fejét és darabokra szabdalt testét is.
  • Szerző: S.A.

 

A deteki eset után egy újabb állatkínzás-gyanús ügyről számolt be a Baranya megyei sajtó.

Állatkínzás gyanújával tettek feljelentést pécsi állatvédők a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon még szerda este.

Azt az információt kapták szerda délután, hogy egy kutya fejét és testrészeit látták egy családi ház kertjében.

Kivonultak a helyszínre, ahonnan - miután kiderült, hogy ott valóban egy kutya tetemének darabjai vannak szétszórva - hívták  a rendőrséget.

A bama.hu szerint a családi ház tulajdonosa nem tudott magyarázatot adni arra, hogy került a kertjébe a feldarabolt állat. Állítása szerint a szomszéd kutyája halt meg mérgezésben,  az tetemének darabjait találták meg.  Arra a kérdésre, hogy kerülhetett oda a felszabdalt állat, nem tudott magyarázatot adni.

A %% megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következő tájékoztatást adták:

"2016. január 13-án 18 óra körüli időben egy Pécsett történt állatkínzás gyanújáról tett bejelentést egy pécsi állatvédő. A helyszínre érkező állatorvos nem tudta megállapítani, hogy mi okozta a kutya elpusztulását, a rendőri intézkedés során állatkínzásra utaló körülmény nem merült fel."

 

A Pécsett és környékén élők szerint az utóbbi időben megszaporodtak az állatkínzásos esetek.

A rendőrség tájékoztatása szerint azonban az állatkínzásos bűncselekmények számában "a megyei rendőr-főkapitányságon trendszerű növekedés vagy csökkenés nem tapasztalható".

Hogy mi történhetett a kutyával, amit ezek szerint meg nem kínoztak, csupán szétszabdaltak, nem tudni. Ám ha mégis kiderülne, hogy valaki szándékosan, még életében bántalmazta az ebet, komoly büntetésre is számíthat.

Bár ritka, hogy valakit börtönre ítéljenek állatkínzásért, elvben ezért a bűncselekményért akár két év börtönbüntetés is kiszabható.

 

 

És ezeket olvastad már?