Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.17.

Letöltendő fogházbüntetést kaptak diákok iskolai alázásért Fehérváron!

Folyamatosan terrorizálta az osztálytársát egy szakiskolában néhány nehezen kezelhetõ diák. Az intézményt egy ideig rendõröknek kellett védeniük. A balhé nem maradt büntetlen: jogerõsen szabadságvesztésre ítélték a mára nagykorúvá lett elkövetõket.

Szerző Sárosy Mariann

Öt balhés diák egy egész tanéven át fenyegette, verte és alázta az egyik osztálytársukat a székesfehérvári Szent István Szakképző Iskola 11. osztályában négy évvel ezelőtt. A súlyos terrorra sem az osztálytársak, sem a pedagógusok nem reagáltak időben - a fiúnak hosszú hónapokon át tették pokollá az életét. 

Az egész probléma onnan indult, hogy az iskolában akkoriban indultak olyan felzárkóztató osztályok, ahová az általános iskolát be nem fejezett, 15 évnél idősebb diákok kerültek - a rendszert viszont erre akkor még nem készítették fel. Egy időben annyira súlyossá vált a helyzet, hogy rendőrök vigyáztak az iskolára: nem egyszerűen kihívták őket, ha kellett, hanem az iskola udvarán hetekig ott állt a rendőrautó, a rendőrök pedig el sem hagyták az épületet.

Ugyanerre az időszakra esett, hogy a tanév elején bekerült, már jelentős "előélettel" rendelkező fiatalok rászálltak az osztálytársaikra. Különösen egyvalakit pécéztek ki maguknak: egy frissen az osztályba érkező félénk, visszahúzódó, magát megvédeni képtelen fiút. Õt rendszeresen verték, megalázták, és gyakran egy kisméretű szekrénybe zárták be, ahonnan még az órák alatt sem jöhetett ki.

Sokáig a tanárok sem vették komolyan, ami történik: nem kezelték a helyén a súlyos ügyet. Végül a fiú egyik hozzátartozója szólt az igazgatónak, aki rendőrökkel vitette el az ötfős bandát.

Az ítélet

Amit az erőszakos fiatalok sima iskolai poénnak gondoltak, azt a bíróság máshogy értette: társtettesként, folytatólagosan, aljas indokból a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kényszerítés, illetve aljas indokból elkövetett testi sértés miatt ítélte el őket. A vádlottak 1 év 6 hónap letöltendő fogházbüntetést, 1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést, 1 év fogházbüntetést, a negyed- és ötödrendű vádlottak pedig 10, illetve 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kaptak.

Ma már nem fordulhatna elő

Miklós Gábor, az iskola nevelési igazgatóhelyettese a %RIPOST%-nak elmesélte, hogy milyen intézkedésekkel oldották meg a helyzetet.

Meg kellett tanulnunk máshogy kommunikálni ezekkel a gyerekekkel és sokkal hamarabb utánanyúltunk a problémáknak. Egy időben iskolapszichológusunk is volt, aki sokat segített a munkában. Az eset idején pedig külön kértük, hogy a rendőrök nagy erőkkel vonuljanak ki és látványosan, a szünetben vigyék el az elkövetőket: az elrettentés megtette a hatását.

Ami a leginkább használt: sokkal közvetlenebb, családiasabb hangulatot teremtettek az osztályokban. A tapasztalataik szerint a nehezen kezelhető diákok nem élnek vissza a helyzettel, éppen ellenkezőleg - sokkal jobban hat rájuk a gondoskodó légkör, mint a rideg szigor.

forrás: feol.hu

Szerző Sárosy Mariann

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-