RIPOSTER

Lesújtó hírt közölt a meteorológia, ez vár ránk holnaptól

Eddig tartott az enyhe, tavaszias időjárás... Szombat az utolsó igazi kirándulóidős nap idén, vasárnaptól jön a hideg, kellemetlen, igazi ősz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szombaton még meleg lesz, ám vasárnap egy hidegfront vet véget az idei vénasszonyok nyarának: tartós lehűlésre és szélre kell készülni.

Szombaton még 18-22 fokig melegszik a levegő, de este egy hidegfront érkezik, amely főleg a Dunától keletre okozhat kisebb esőt, záport. Viszont a szárazságot jelentősebben enyhítő nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Feltámad a szél és visszaesik a hőmérséklet: vasárnap már csak 11-16 fok között alakul

– tájékoztatott az Időkép.

Ez azt jelenti, hogy vasárnap megérkezik az igazi ősz!

Hétfőre átmenetileg nyugodtabb, naposabb idő jöhet, ám a szél helyenként élénk lehet, napközben 13-18 fok lesz. Nemzeti ünnepünkön, október 23-án újabb hidegfront érkezhet erős széllel, de ismét csak kisebb esővel.

Aki szabadtéri programot tervez, a biztonság kedvéért tegyen el esernyőt és figyeljen az öltözködésre is, az ilyen időben lehet ugyanis a leggyorsabban megfázni!

A hosszú távú előrejelzés szerint Mindenszentek és halottak napja környékén sem várható eső, csak néhol lehet futó zápor, viszont elő kell majd venni a télikabátot, ugyanis csak 9-10 fok lesz napközben!

Rekordmélységben van a Duna vízszintje a hetek óta tartó szárazság miatt, sok helyen szigetek, homokpadok, növényi maradványok bukkantak a felszínre. Budapesten a Gellért-hegy lábánál az Ínség-sziklából is látszik egy hatalmas darab, és most a Margit-híd alatti alagút is átjárható. A nagyobb szállodahajók már nem futnak ki, Mohácsnál a kompforgalmat is korlátozták, Paksnál megemelték a készültségi szintet. Az előrejelzések szerint csak jövő hét közepén lesz nagyobb eső a Duna vízgyűjtő-területein, de akkor csupán centis vízszint-emelkedés valószínűsíthető.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A többi nyáron virágzó allergén növény – így a pázsitfűfélék, a csalánfélék az üröm, az útifű és a libatopfélék – pollenje már csak minimális koncentrációban fordulhat elő a levegőben! Végre fellélegezhet két és félmillió allergiás!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?