RIPOSTER

Lecsapott a rendőrség az embercsempészekre, esélyük sem volt

Nyolc illegális migránst szállított autójában egy afgán és egy osztrák állampolgár.
  • Szerző: Angie

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján, 2020. július 25-én 8 óra 50 perckor állítottak meg két magyar rendszámú gépkocsit az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében, Győr térségében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Ausztria irányába haladó járművekben egy osztrák tartózkodási engedéllyel rendelkező afgán és egy osztrák sofőrön kívül további nyolc, magát afgán állampolgárnak valló ember utazott.

A gépkocsik utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőröket és a külföldieket elfogták, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

Fotó: Police.hu

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?