RIPOSTER

Lázadás Vona ellen, leléptek az egri vezetők

Nem bírta a kritikát a Jobbik országos vezetősége: feloszlatták régi, radikális egri alapszervezetüket. Válaszul az egri vezetők a pártból is kiléptek.
  • Szerző: RIPOST

Levélben tudatta a Jobbik országos elnöksége az egri alapszervezet vezetőivel, hogy feloszlatták őket - mondta el sajtótájékoztatóján Tóth István, a Jobbik volt egri alelnöke. A régi egri vezetői kör korábban többször is nézeteltérésbe keveredett az országos vezetőséggel, mivel ők nem támogatták a cukiságkampányt és a Jobbik néppártosodását.

Tóthék már 2017 tavasza óta szerették volna tisztázni az országos elnökséggel a kialakult feszültséget, hiába tettek fel azonban Szabó Gábor pártigazgatónak írásban kérdéseket, amire alapszabályuk szerint 30 napon belül írásos választ kellett volna kapniuk, ez máig nem történt meg, így aztán a feloszlatás derült égből villámcsapásként érte őket.

Az egri régi jobbikosok képviseletében Tóth István most válaszul bejelentette:

Tizenegyen, velünk a noszvaji alapszervezet alelnöke is, kilépünk a Jobbikból, mint pártból.

Az eltávolított jobbikos egri vezetők szerint előre átgondolt, tudatosan felépített stratégia volt a feloszlatás, ami azzal kezdődött, hogy a később elnöknek kinevezett, Vonához hű társuk arra kérte őket, zárják be a Jobbik radikális helyként számontartott irodáját, majd el is vette tőlük a kulcsot, ezzel is jelezve, hogy a Jobbik új útra lépett. A tizenegy, egyébként radikálisként számon tartott tag már nem is kapott meghívót az újraalakulásra.

A néppártosodásról megvan a véleményünk, szerintünk jobb lett volna, ha a Jobbik marad a maga útján

- fogalmazott Tóth. A kirúgott egri vezetők természetesen nem árulták el, kire szavaznak majd április 8-án, az egykori elnök azonban annyit mondott: jelenleg nem szimpatizál a Jobbikkal, mint párttal.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?