RIPOSTER

Látássérülteket zavarnak össze Óbudán a trehány munkások

Szinte nincs olyan belvárosi utca, ahol ne lenne trehányul visszahelyezett aknafedél. Eleinte vicces a látvány, aztán már inkább elszomorító. Főleg, ha a munkások trehánysága miatt a vakok és gyengénlátók is pórul járhatnak.
  • Szerző: Ripost

Jócskán megkavarja a vakokat és gyengénlátókat Óbudán a Flórián téri villamosmegállóban is a trehányul visszahelyezett aknafedél. Ahogy arról a %% már beszámolt, szinte nincs olyan utca a főváros belsőbb kerületeiben, ahol ne találkozna az ember rosszul visszarakott aknafedéllel.

A gyalogosok és kerékpárosok számára elsőre komikus lehet mindez, de a látásukban korlátozott embereket valóban megzavarhatja a nemtörődömség, hiszen számos fedélen különféle kitüremkedő burkolati jelzések is vannak, amelyek segítik a vakok és gyengénlátók közlekedését és eligazodását.

A legidegesítőbb, hogy az aknákat karban tartó munkásoknak egyáltalán nem jelentene plusz munkát a fedelek normális visszahelyezése, de az igénytelenség mégis legyőzi az ésszerűséget, ezzel pedig mások életét nehezítik meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?