RIPOSTER

Olyasmit látott az Isaszegnél autózó László, hogy azt hitte, káprázik a szeme

László már májusban szembetalálkozott azzal a medvével, amely a napokban a Pest megyei Isaszegen bukkant fel. Akkor még mosolyogtak a történetén.
  • Szerző: Doris

Nem csoda, ha az ember azt hiszi, csak káprázik a szeme, amikor a fővároshoz közel autókázva nem mással, mint egy hatalmas barna medvével találja magát szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: shutterstock

László is azt hitte, csak rosszul lát, amikor Isaszeg környékén összefutott azzal a hatalmas példánnyal, amit a napokban lencsevégre kaptak ugyanott egy búzatáblán. A medvét még a szomszédos Valkón is látták azóta.

Komótosan ballagott át az úton

László egy május végi napon kocsikázott hazafelé, amikor meghökkentő dologra lett figyelmes.

Fotó: Bors

Budapest felől autóztam dél tájban Isaszeg irányába – kezdte a Borsnak a férfi. – Ahogyan átmentem a vasúti sorompón és elkanyarodtam Isaszeg felé, abban a pillanatban, a kanyartól úgy 200 méterre megláttam egy nagy testű valamit az út szélén, ami mozgásban volt – elevenítette fel a furcsa emléket.

Komótosan ballagott át az úton Nagytarcsa felé, édesanyámnak mondtam is a telefonba: anya, szerintem én egy medvét látok! Elsőre azt hittem, hallucinálok – nevetett a férfi. Édesanyja, ahogyan később barátai és a felesége is megmosolyogták.

Brutális: 2,5 méter magas lehet

A család és az ismerősök megpróbálták meggyőzni Lászlót arról, hogy egy nagytestű kutyát látott, még vadász ismerőse is csak jót nevetett rajta.

A vadász ismerősöm ezután viszont azt mondta, hogy valójában a Börzsöny közel van, alig 70 kilométerre, ezért kiküldte az ismerőseit nyomok után kutatni, de nem találtak. Annyiba is hagytam a dolgot – mosolygott. A napokban viszont, amikor bejárta az internetet az isaszegi medve fotója, rájött: végig igaza volt!

Fotó: Bors

Utánaérdeklődtem rögtön, és kiderült, valóban látták. Említették, hogy többször is visszatér, és a Rákos-patakból iszik, aztán megy vissza a sűrűbe – mesélte. Úgy tudja, azóta felmérték a vadászok, és a becslések szerint durván 350 kilós, négykézláb 150 centi, két lábon közel két és fél méteres. – Egyébként pontosan azon a helyen bukkant fel és fotózták, ahol én is láttam – tette hozzá.

Pásztorokra támadt

A medvék veszélyesek! Legutóbb például Erdély keleti részén, Hargita megyében egy egyed két pásztorra támadt. A férfiak tehenekre vigyáztak, amikor a medve az állatokra rontott. Az ott lévő pásztorok megpróbálták megvédeni a jószágokat, de a maci üldözőbe vette őket. Az egyik, 26 éves pásztor az erdőbe menekült, a holttestét szombaton találták meg, a másik, 45 éves férfi pedig súlyosan megsérült: koponya-, arc- és hasi sérüléseket szenvedett, több ujját pedig leharapta a vad.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?