Létrehozva: 2017.12.14.

Kutyaháború Pest megyében: Ezért viszi el a sintér az állatokat

A sintér négy rendõr segítségével próbált meg elvinni egy kutyát egy halásztelki családtól, hétfõn pedig megy egy másik helyi lakoshoz, hogy elvegye a komondorját. Hogy miért? A szigorú helyi rendelet miatt. Sok lakó tiltakozik, ráadásul a szakértõk szerint a rendelet jogellenes!

 „Küldtek egy határozatot, hogy nem tarthatok kettőnél több kutyát vagy macskát, azonnal elkobozza tőlem egy sintér. Ki is jöttek négy rendőrrel. De több tucat állatvédő is volt a telkemen, talán ez a nyomás is hatott a sintérre, így nem vitték el a kutyámat” – elevenítette fel a történteket a %RIPOST%-nak Kastner Rita, aki a mai napig együtt él szeretett állataival.

Hétfőn újra lecsapna a gyepmester

Egy másik halásztelki asszony, Kemenczey Anett is kapott egy végzést, miszerint a tulajdonában lévő három komondor és két keverék közül vinnének el három kutyát. Az akcióra hétfőn kerülne sor – ám akkor is lakossági tiltakozás várható. Halásztelken, ha valakinek több kutyája van, mint amennyit megenged a rendelet, az önkormányzat felszólítja a lakót, hogy szabaduljon meg a létszám felettiektől, majd bírságolnak, aztán sintérrel elvitetik a kutyát.

A fajtisztákra utaznak?

A halásztelki önkormányzat rendelete szerint többlakásos épületben lakásonként 1 eb és 2 macska, családi házas övezetben 2 eb, 2 macska tartható. Úgy tudjuk, ugyanezzel a gyepmesterrel sok más, Pest megyei településen is szerződést kötöttek, és több helyen is elvett már kutyákat emberektől. Vannak olyan pletykák is, hogy egész Pest megyében a fajtiszta, értékes ebekre utaznak…

Újra tiltakozni fognak a helyiek

A %RIPOST% Halásztelken számos olyan házat talált, ahol kettőnél több kutya volt a kertben. Az egyik Mária utcai ingatlannál például három angol bulldog, egy pincsi és egy rottweiler üdvözölte újságírónkat.

„Nem is értem, miért azt a házat pécézték ki. Ott három komondor van, itt három fajtatiszta bulldog, egy roti és a pincsi. Tenyésztőnek készülök, hamarosan megkapom az engedélyt. Én biztosan nem hagynám, hogy elvegyék tőlem az állatokat. Felőlem jöhetnek ide is, de senki be nem teszi a lábát”

– háborodott fel Horváthné, aki ugyancsak kivonul a hétfői akcióra.

Az ügyben egy jogi szakértő is segíti a családot

„Halásztelek Város Önkormányzatának életben lévő állattartási rendelete immáron hét esztendeje szembemegy a nála magasabb szintű, állattartást szabályozó, 2010 óta megalkotott kormányrendelettel. Halásztelek tehát alkotmánysértő rendeletet alkalmaz. A kutyák gazdájától értesültem arról, hogy a korábbi értesítések kizárólag a fajtiszta komondorok elvitelét hangsúlyozták, teszem hozzá, hogy a fajtatiszta chipes kutyáknak nem az eljárás alá vont hölgy, hanem a férje a tulajdonosa”

– hívta fel a furcsaságokra a figyelmet Kalas Heléna.

A kutyaháborúról és annak további részleteiről a %RIPOST% napilap csütörtöki számában olvashatsz!

Nem választhat találomra a gyepmester
A jogi szakértő a %RIPOST%-nak elmondta: többszöri felszólítás és bírság után dönthet csupán az önkormányzat a határozat végrehajtásáról, erre azonban csak jogszerű rendelet alapján hivatkozhat. "A gyepmester ez esetben sem jogosult eldönteni, melyik kutyát viszi el, hanem a gazdája határozza meg, melyik állatot hol helyezi el. Mind a hatályos rendeletet, mind az eljárást jogszerűtlennek tartjuk. Levélben kértem a jegyzőt, hogy helyezze hatályon kívül a jelenleg érvényes állattartási rendeletet december 15-ig, amúgy ez téma volt a szerdai közgyűlésen is” – nyilatkozta a %RIPOST%-nak Kalas Heléna, aki többedmagával, állatvédők és a média jelenlétében lesz jelen a 18-i elkobzásnál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-