RIPOSTER

Koronavírus-járvány: Példaértékű kezdeményezést indít egy veszprémi étterem

Minden rendelésből befolyt pénzből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak.
  • Szerző: Doris

Sokan példát vehetnének a veszprémi Sushi Pizza étteremről, ami már tavaly decemberben is adományozott pizzákat a tűzoltóknak, és mentőknek, ezzel is tiszteletüket kifejezve a munkájuk iránt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Plank János, Plank Ildikó, Regenye Brigitta és Barócsik András, Fotó: Plank Ildikó

Most, a koronavírus-járvány idején újabb remek ötlettel rukkoltak elő. Összefogtak az Old Blue nevű céggel, ami eredetileg farmer újrahasznosítással foglalkozik, de a jó ügy érdekében mást is meg tud oldani. A lényeg, hogy az étterem minden egyes rendelésből félretesz száz forintot, hogy az Old Blue mosható, háromrétegű, többször használható textil szájmaszkokat készítsen, amit az egyik kórháznak ajánl fel.

„Láttuk, hogy elég sok étterem kínál ételt akciós áron vagy éppen ingyen, de szerintünk igazán a szájmaszkokra van szükség. Ezért találtuk ki ezt az összefogást, ami egyébként Sinka Vivien agyából pattant ki, aki az Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány elnöke. Kedden startol a kedvezményezés, száz forintot teszünk félre. A befolyt összeget odaadjuk az Old Blue-nak, akik legyártják a maszkokat” – árulta el a -nak Barócsik András, az étterem vezetője.

Plank Ildikó, az Old Blue tulajdonosa hozzátette, minden 10 elkészült maszk után plusz 5 darabot még ők adnak adományként.

„A maszkokat pamutvászonból készítjük, most minden munkatársunk ezzel foglalkozik. Lecsomagoljuk őket és kis használati utasítást is mellékelünk hozzá. Már a helyi taxisokat, kisebb cégeket is kiszolgáltunk maszkokkal, reméljük, tudunk a kórháznak is segíteni” – mondta lapunknak Plank Ildikó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?