RIPOSTER

Kórházba kerültek egy siófoki nyári táborból a gyerekek

Nyolc gyereket vittek kórházba, pedig csak jól akarták érezni magukat sportolás közben a Balaton partján. Ételmérgezéses tünetekkel kerültek be...
  • Szerző: Ripost

A szülők szerint virslitől lettek rosszul a gyerekek az egyik nyári táborban Siófokon. Nyolc gyerek került szerdán kórházba, ahol infúziót kaptak, mert előtte hánytak és ment a hasuk is.

A gyerekek egy siófok-széplaki üdülőben voltak kézilabdatáborban. Szerdán virslit kaptak, ezután kezdtek hányni.

Az üggyel kapcsolatban felkerestük a siófoki önkormányzatot, ahol annyit tudtak mondani, hogy a tábort nem az önkormányzat tartja fenn. A Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztályán pedig nem adhattak semmilyen tájékoztatást. A járási hivatal vezetőjéhez irányították a %ot%. Amint ő válaszol, azt is megírjuk.

Az egyik edzőtábor-szervező céget pedig megkérdeztük, hogy tudnak-e valamit az esetről, de nem voltak hajlandóak nyilatkozni.

A Somogyi Hírlapnak Nagy Gábor, a siófoki kórház orvosigazgatója azt mondta, hogy nyolc gyerekeket kellett kórházba szállítani, ők infúziót kaptak, székletmintát vettek tőlük, és még várják az eredményt.

Egyelőre tehát még nem lehet biztosat mondani arról, hogy a gyerekek mitől betegedtek meg. Estére már mindannyian jobban érezték magukat, de éjszakára még bent tartották őket.

És ezeket olvastad már?