RIPOSTER

Kitálalt a pultoslány: Így vernek át a magyar kocsmákban

Megelégelte a vendégek átverését egy fiatal pultoslány, aki hónapokig dolgozott egy körúti kocsmában Budapesten. A Facebookon, arccal és névvel írta le, hogyan trükköznek az italokkal és hogyan húzzák le az embereket.
címkék:

Egy budapesti pultosnak elege lett abból, hogy folyamatosan át kell vernie a vendégeit, a napokban pedig úgy döntött, hogy leírja, mi mindenre kényszerítették a főnökei. Melinda még októberben kezdett el dolgozni egy ismert, Erzsébet körúti kocsmában. Furcsa volt már a felvételi elbeszélgetésen is, hogy bemondásos alapon fizettek a pultosoknak, ugyanis mindenki másképp kap fizetést.

A fiatal lány egy ezrest kért óránként, napi maximum 12 órát vállalt volna, - persze végül mindig többet dolgozott.

Ehhez képest a főnöke csak négy órára jelentette be és már első nap megmutatta neki, hogyan kell csalni és átverni a vendégeket.

Kisebb a mérce és a pohár is!

 Szigorúan 2 cent alkohol megy az összes italba, amikor többet adtam, konkrétan le lettem idiótázva. Amikor a vendég kér egy felest, 2,5 – 3 centet kap, ugyanis a mérce és a pohár is akkora

– számolt be az aljas trükkökről Melinda. Ezek szerint hiába kér valaki egy normál felest, így vagy úgy, de kevesebbet kap: vagy a mennyiség vagy a pohár kisebb.

Trükkök a jéggel: vízzel megy a pohár a mélyhűtőbe

Kiválóan lehet trükközni a jéggel is: egy nagyobb pohárba tesznek rengeteg jeget, végül rátöltik a 2-3 cent röviditalt, ami azonnal elkezdi feloldani a jégkockákat, így esély sincs arra, hogy egy átvert vendég bebizonyítsa igazát. Az sem ritka, hogy a gyomorkeserűhöz adott fagyott poharat már vízzel az alján rakják a mélyhűtőbe, így kevesebb piát kell adni a vendégnek.

Ha kíváncsi vagy a további trükkökre és főleg arra, hogyan tudod kivédeni, a %% szombati számából kiderül!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?