RIPOSTER

Kimentettek egy szombathelyi kislányt a Kék Bálna-őrületből

Már a 15. szintig jutott egy hetedikes kislány az Oroszországból indult, interneten terjedő öngyilkos kihívás "játékban", amikor a diáktársai észrevették, hogy vagdossa magát. Az iskola felhívta a szülők és a diákok figyelmét a veszélyre.

Egy aggódó olvasónk kereste fel a %%-ot a Kék Bálna-őrülettel kapcsolatban: az egyik tanítványától tudja, hogy annak osztálytársa is a „játékosok” között van. Mint arról lapunk többször beszámolt: egy internetes portálon különböző feladatokat adnak a jelentkezőnek, lelki nyomás alatt tartva, és az utolsó „feladat” az öngyilkosság. A játéknak már magyar fiatalok is áldozatául estek.

Éppen a %% egyik cikke volt az asztalomon, amikor korrepetáltam a kislányt

– mesélte lapunknak a szombathelyi tanítónő.

Rámutatott az újságra és elmesélte, hogy az iskolájában az egyik diákot meg kellett menteni, ugyanis öncsonkítást végzett: vágások voltak a kezén.

Kiderült, hogy részt vesz a Kék Bálnában, a közösségi oldalon kapja a feladatokat. Állítólag a lány a tizenötödik szintig jutott, de szerencsére időben meg tudták állítani, kimentették a veszélyes „játékból”.

A tanítónő úgy tudja: a kislányt egyedül neveli az édesanyja, és kevés időt tud vele tölteni, mivel pékségben dolgozik, napközben alszik.

A %% természetesen megkereste az érintett általános iskolát, ám hivatalosan nem nyilatkoztak. Egy neve elhallgatását kérő pedagógus elárulta: többször beszéltek az eset után osztályfőnöki órán a Kék Bálna veszélyeiről, felhívták a szülők figyelmét az interneten terjedő őrületre, a helyi rendőrség pedig előadást tartott a témáról az iskolában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?