RIPOSTER

Kiderült, ő az, akinek ma a szökött rab fegyvert szorított a fejéhez

A férfi elmondta, hogy hogyan próbált meg védekezni az ellen, hogy Sz. Károly lelője.
  • Szerző: Ripost

A rendőrök a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél fogták el azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.

A Blikk úgy tudja, a fegyveres a Fővárosi Törvényszék közelében kényszerített egy autóst, hogy vigye el a XV. kerület felé. A Szentmihályi útnál a főváros rendőri zárása miatt feltorlódott forgalom akadályozta a menekülésben, ezért autót akart váltani, és egy Mercedes sofőrjét próbálta kényszeríteni a kocsija átadására.

A lapnak a fegyveres férfi által kiszemelt Mercedes 33 éves sofőrje, Zoltán elmondta, hogy mikor a férfi benyúlt a kocsiba a fegyvert tartó kezével, ő próbált ellenkezni, igyekezett lenyomni a fegyvert tartó kezet. A támadó próbálta elsütni a pisztolyt, de nem sikerült neki, végül felhagyott a kocsija megszerzésével és távolabb ment, ekkor már ott voltak a rendőrök - mesélte a férfi, aki a kocsiból kiugorva kétségbeesetten kiáltott a rendőrök felé, hogy nyissanak tüzet a fegyveres támadóra.

Ez meg is történt, a police.hu szerint a férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?