RIPOSTER

Kiderült, mi a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának szenvedélye

Édesapja szerint a kémiát sosem szerette, ám a fizikát imádta az iskolában a merénylet feltételezett elkövetője, aki az utóbbi években repülőgépszerelést is tanult.

Még folyamatban van a Teréz körúti robbantás nyomozása, a bíróság meghosszabbította a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ahogy a %% elsőként beszámolt róla, a feltételezett elkövető és ügyvédje folyamatosan azért küzdött, hogy a fiatalt helyezzék szabadlábra, vagy ha nem, enyhébb kényszerintézkedést alkalmazzanak vele szemben.

A bírói tanács viszont elutasította az indítványt.

Miközben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll, és ezt bizonyítékok is alátámasztják, a fiatalember édesapja a mai napig hiszi, hogy ártatlan a gyermeke. Karmacs egykori polgármestere megtörten mesélt fiáról.

Biztos vagyok benne, hogy ő nem csinált ilyet. Nem olyan beállítottságú, hogy felrobbantson embereket. Ez abszurditás számomra

– mondta a férfi a Zalai Hírlapnak, majd azt is elárulta: fia mindig nagy lendülettel fogott neki a tanulásnak.

„Jó tanuló volt, így került egy jó nevű gimnáziumba. A fizikát nagyon szerette – a kémiát sosem –, de a sok elmélet és a magyar oktatási módszer nem tetszett neki. Õt a gyakorlat érdekelte volna inkább. Harmadik után átment egy keszthelyi szakközépiskolába, ott érettségizett le. Ezután következett a két éves repülőgép-szerelői iskola”

– mesélt fia múltjáról a karmacsi férfi.

A hírek szerint a Terrorelhárítás több olyan anyagot is lefoglalt a gyanúsított homokkomáromi házában, amik bomba előállításához alkalmasak. A bűnügyi helyszínelők pedig a Teréz körúti robbantás helyszínén lefoglalt maradványokból arra következtettek, hogy házi készítésű, szöges bombát hoztak működésbe egy átalakított távirányítóval. Mindezek elkészítéséhez pedig nagyfokú szakértelem szükséges, például fizikából…

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?