RIPOSTER

Kiderült, hogyan buktak le a Tiszakécskén eltűnt férfi gyilkosai

Egy sörözőben ismerkedett meg a két gyilkos az izraeli utazóval, akit meggyilkoltak és kiraboltak. Bár állításuk szerint nem akartak ölni, a férfit mégis halálra verték.

Brutális módon verték halálra egy téglával, majd fosztották ki azt az izraeli férfit, akit egy egész ország keresett még április végén Tiszakécskén. A Bács-Kiskun Megyei rendőrök és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is kivonultak a helyszínre, ahol azonnal megkezdték a gyilkosok felkutatását. A két fiatalt április 30-án kapták el, pár nappal később pedig előzetes letartóztatásba kerültek.

A %% már korábban beszámolt arról, hogy a 40 éves világutazót a vasútállomás környékén sokan látták az eltűnése előtt, több vendéglátóhelyen is megfordult, ahol nem sok mindent fogyasztott, de ezeken a helyeken töltötte a telefonját, szerezte be a számára szükséges vizet. Azt, hogy miért horgonyzott le Tiszakécskén, senki nem tudja.

Utoljára édesapjának küldött egy rosszat sejtető üzenetet, amely segíthetett volna a nyomozásban is,

de ennek tartalmát az apa kérésére nem közölték. A férfi ekkor kezdett el aggódni fiáért, aki valószínűleg már az üzenet küldésének éjszakáján meghalt, bár még nem áll rendelkezésre a szakértői vélemény arról, hogy pontosan mikor történt a gyilkosság.

A lopott telefon buktatta le a gyilkosokat

Április 30-án a sokadik adatgyűjtést hajtották végre a rendőrök Tiszakécskén. Beszéltek egy férfival, aki miután képen látta az eltűntet, felismerte a férfit, fotóját ugyanis már látta egy telefonban, amit április 24-én egy fiútól kapott. Ez volt az átütő fordulat. A mobilról bebizonyosodott, hogy az izraeli férfi egyik telefonja.

Elővettük a fiatalembert, akitől a telefont szerezte, ő mutatta meg, hogy hol van elrejtve a holttest

– tudta meg a Petőfi Népe Szabó Vendel ezredestől. A fiatal fiú először azt mondta, hogy neki nincs köze a gyilkossághoz, de gyorsan belátta, nincs értelme tagadni, megtört és a társát is megnevezte.

Aznap éjjel én magam közöltem az akkor már Tiszakécskén lévő családdal a szomorú hírt, és azt, hogy két gyanúsítottat elfogtunk

– tette hozzá az ezredes, aki elárulta, hogy egyik fiatalnál kábítószergyanús törmeléket is találtak a rendőrök, az anyagot még szakértők vizsgálják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?