RIPOSTER

Kiderült: Ez várhat a Teréz körúti robbantás áldozataira

Utókezelésre szállították a szeptemberi merényletben megsérült két rendőrt, Hévízen kezelik őket az orvosok.

Már stabil az állapota annak a két rendőrnek, akik a szeptember 24-i robbantásban sérültek meg. Ahogy a %% is beszámolt róla, a gyanú szerint egy fiatal férfi hozott működésbe egy házi készítésű bombát a Teréz körúton, csak a szerencsén múlott, hogy senki sem halt meg a támadásban. A két járőr közül egyikük életveszélyes, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett, a Honvédkórházba szállították őket.

A %% megtudta, hogy, miután állapotuk lehetővé tette, a Teréz körúti robbantás áldozatait a Hévízi Rehabilitációs Intézetbe szállították utókezelésre, ezt az információt a Zsaru Magazin egyik cikke is alátámasztotta.

A kollégák rehabilitációját a Magyar Honvédség Egészségügyi Központnak, illetve a hévízi rekreációs lehetőségeinek terhére fogják biztosítani

– állt a rendőrség hivatalos hetilapjában.

Hosszan tartó lábadozás

Nemcsak testi sérülést, hanem lelki traumát is okozhatott a robbantás a két rendőrnél, emiatt a felépülésük hónapokig is elhúzódhat. A %% által megkeresett orvos szerint speciális kezelésekre van szükség.

A rehabilitációs időszak komplex orvosi döntésekből áll. Magában foglalja az agyi trauma és az ortopédiai sérülések ellátását, a rehabilitációs program kiválasztását és ha szükséges, a neuropszcihiátriai probléma megoldását is

– mondta általánosságban a %%-nak dr. Horváth Balázs, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a károsodások súlya sokszor nem arányos a külső sérülések súlyosságával.

Kérdés, hogy mikor és milyen munkakörben tudja folytatni a munkát a két rendőr. A szakértők szerint ilyen trauma után felerősödik a tenni akarás és a tettvágy a sérülteknél, valószínűleg minden erejükkel azon lesznek, hogy mihamarabb munkába állhassanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?