RIPOSTER

Kiderítettük, ennyivel ihatod olcsóbban a csapolt sört!

A nagy sörgyártók és a hazai kisüzemi főzdék közösen fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, hogy terjesszék ki a csapolt sörre is az étkezőhelyi kedvezményes áfát. Azaz a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra mérséklődjön a folyékony kenyér adója.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Maga a miniszter mondta még egy februári üzleti fórumon: juttassák el hozzá a sörgyártók javaslatukat, ha tudnak az uniós szabályozásnak megfelelő, más tagállamban működő gyakorlatról. A %% kiszámolta, hogy átlagosan hány forinttal lenne olcsóbb egy korsó „folyékony kenyér” az áfacsökkentés után, aminek gyártó és fogyasztó egyaránt örülne.

"Minden sörgyártó közös érdeke, hogy a csapolt sörök áfája 5 százalékra csökkenjen. Egy-egy kicsi főzde kapacitásának jelentős része csapolt sörként fogy el, de a nagyoknál is jelentős, nagyjából 10 százaléknyi a csapolt értékesítés. Az áfa csökkentésével ráadásul elsősorban nem is a sörfőzdék, hanem a vendéglátók és a fogyasztók járnának jól: több vendéglátóhely működhetne, ez jótékonyan hatna a sörfogyasztásra"

– fogalmazott Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke.

Ha szeretnéd megtudni, hogyan reagáltak a hazai kézműves sörfőzdék az áfacsökkentés hírére és pontosan mennyibe kerülhet majd jövőre egy korsó csapolt sör, a %% csütörtöki számában elolvashatod!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?