RIPOSTER

Késelés Sopronban: Életét kockáztatva mentette meg Zoltán az áldozatot

A történtek hatása még látható a kezén, a nyakán, de azt mondja, nem tehetett másként: a bajbajutotton segíteni kell, mindenáron.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A kezén még kötés védi az utolsó, be nem gyógyult sebet, a nyakán és a halántékán már halványulnak a vágások nyomai. A március 19-ei este történéseinek külső, múló nyomai ezek, az emlékek viszont valószínűleg egy életre Németh Zoltánba vésődtek. Õ volt az, aki mérlegelés nélkül a segítségére sietett annak a fiatalasszonynak, akire volt férje támadt Sopronban.

"A lépcsőfordulóban egy látásból ismerős fiatal nő feküdt, a mellkasán térdelt egy férfi. Mire odaértem, láttam, ahogy kétszer is szúr. Az csak később derült ki számomra, hogy a penge mind a kétszer elakadt a szegycsontban, ezért nem lett belőle nagy baj. Akkor azonban csak a mozdulatot láttam, így gondolkodás nélkül ütöttem és cibáltam el onnan a férfit. Rám nézve is üvöltött: „Téged is megöllek!" Felém szúrt, én meg automatikusan belemarkoltam a késbe. Nos, ennek a nyomait látjuk még ma is"

– mondta a hős a Kisalföldnek.

Zoltánnak dulakodás közben sikerült kiütnie a támadó kezéből a fegyverét, s végül a férfit is letaszította a lépcsőn, de az pont a kés mellé esett, s újra üldözőbe vette a közben utcára menekült nőt. 

"Kint is azt kiabálta, hogy megöli, de a hangzavarra addigra már mások is felfigyeltek. Egy közeli lépcsőházba menekítették – mint később kiderült – ismerősei a fiatalasszonyt, a férfi pedig, akinek a nyomában voltam, újra felém fordult. Hogy csináltam, nem tudom, de valami oszlopot kaptam ki a földből a Deák téren és azzal hárítottam el a kést, de így is elérte a halántékomat és a nyakamat. Szerencsére nem voltak mély vágások, de csupa vér lettem. Dulakodás közben egy autóra is ráesett, kiderült, az ő kocsija, beült és megpróbált elütni. Volt időm egy fa mögé ugrani, és akkor végre elhajtott"

– idézte fel a történteket Zoltán.

A volt feleségére támadó 51 éves férfit az osztrák rendőrök fogták el még aznap este Ausztriában. Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt fog felelni. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?