RIPOSTER

Kényszeres, szorongó nő a lottómilliárdos!

Babonás, félelmekkel küzdő, szorongó nő a lottómilliárdos. Aki nagyon megijed ennyi pénz láttán...
címkék:

A Blikk Végh József kriminálpszichológus közreműködésével megrajzolta a nyertes profilját, amiből kiderült: a szerencsés feltehetően nő.

-A nyertes válaszai alapján több dolog megállapítható. Úgy gondolom, legalább középfokú végzettségű, 40-50 év közötti hölgy vitte el a főnyereményt. -mondta a szakember.

Babonásan topogott

A Pénzcentrum szerint az általa kitöltött kérdőívből kiderült, babonából háromszor dobbantott, mielőtt belépett kedvenc lottózójába, hisz ugyanis abban, hogy ez meghozza számára a szerencsét, - és ezúttal igaza is volt.

Egyedül játszott, nem kért segítséget a családtagoktól vagy barátoktól, ráadásul azt állítja, nem először nyert már nagyobb összeget, bár azt nem árulta el, mekkorát. Sőt állítólag továbbra is játszani fog, ezután is vesz lottószelvényt.

Nagyon megijedt

Amikor tudatosult benne, hogy ő nyerte a rengeteg pénzt, nagyon megijedt. Azóta azonban megnyugodott, azt is elhatározta, hogy Magyarországon marad, és a munkahelyén sem mond fel, de valószínűleg elköltözik.

Anyagi helyzetéről annyit árult el, hogy eddig nem állt fényesen, alig jött ki a havi jövedelméből.

Kényszeres, szorongó

A babonás topogásból és a megszokott dolgokhoz való ragaszkodásból kiderül, enyhén kényszeres, szorongó személyiséggel állunk szemben, aki munkájában örömét leli. Nem kizárt, hogy gyermekekkel foglalkozik – fejtette ki a szakember.

Minél több pénze van az embernek, annál nagyobb veszélynek van kitéve, a bűnözők olyanokra vadásznak, akik biztonságérzete nem igazodik a vagyonuk nagyságához. Tarjányi Péter biztonsági szakember szerint van is mitől tartania az újdonsült lottónyertesnek.
– Nem a rablóktól, a szélhámosoktól kell tartania. Nem ritka, hogy tehetős emberek azért veszítik el mindenüket, mert hiszékenyek, és kihasználják őket – mondta Tarjányi.

Hiá­ba próbálja titokba tartani a nyereményét, ez nem sikerülhet. Minél több embert avat be, annál valószínűbb, hogy nyilvánosságra kerül a kiléte.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?