Létrehozva: 2019.05.28.

Kegyetlen, ezért tértek vissza a helyszínre az újpesti férfi gyilkosai

Az autókereskedõ nagyon hirtelen tûnt el május elején, pár nappal késõbb pedig kiderült, hogy ismerõsei végeztek vele.

A jelek szerint a gyilkosság minden mozzanatát pontosan kitervelte a három férfi, akiket az újpesti autókereskedő, A. Csaba megölésével gyanúsítanak.

A 47 éves férfit két üzletfele vette fel Újpesten, majd meg sem álltak vele Szent­endréig. Jól ismerték a terepet, a harmadik társuk már a megásott gödörnél várt rájuk. A gyanútlan Csaba az anyósülésen ült, a mögötte helyet foglaló férfi pedig egy váratlan pillanatban – már a helyszínen – egy bekészített dróttal fölé hajolt, és megfojtotta vele. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre. Ezután H. Richárd, S. Bence és E. Krisztián elföldelte az áldozatot.

A támadók letartóztatását va­sárnap elrendelték, a Fővárosi Törvényszék pedig újabb részleteket közölt a feltételezett gyilkosokról. A legérdekesebb tény, hogy a hidegvérű emberölés után ketten visszatértek az elkövetés helyszínére. Erre azért volt lehetőségük, mert a gyilkosság után csak 17 nappal fogták el őket. Ketten már a kihallgatásukkor mindent elismertek, harmadik társuk elmondása szerint nem tudta, hogy a barátai mire készülnek, de a holttest eltüntetésében már tevékenyen részt vett.

A Bors által megkérdezett szak­értő szerint az ennyire eltervezett cselekmények esetében a lehető legkisebb kockázatot választják, ezért is dönthettek a fojtás mellett.

"Bármilyen hihetetlen, de gya­kori, hogy az elkövetők visszatérnek a tett helyszínére. A sajtóban már korábban megjelent, hogy az ügyet már nem eltűnésként, hanem emberölésként kezelik. Nagyon logikus és valószínű, hogy megnézték, megtalálták-e már a nyomozók a holttestet" – magyarázta Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese.

A szentendrei gyanúsítottnak egyébként egy villanyszerelési cége van. A szentendrei címen a szomszédok azt mondták a Borsnak, hogy a rendőrök is érdeklődtek itt nemrég, de Richárd már több mint tíz éve elköltözött. A gyanúsítottak tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-