RIPOSTER

Kamu küzdelem folyik a parlagfű ellen

Kétmillió ember szenved, tüsszög Magyarországon a parlagfû miatt az allergiától, de úgy tûnik, a hatóságok alig tesznek valamit! Egy döbbenetes nógrádi eset is bizonyítja: egymillió négyzetméter parlagfûvel sem tudnak mit kezdeni a hatóságok.
  • Szerző: RIPOST

Cikkünk nyomán a hatóság azonnal kirohant ellenőrizni a területet, aztán persze nem történt semmi! Mindenki egymásra mutogat, a parlagfű pedig tovább nő, és ontja az allergén pollent, amit a szél elvisz a fél országba…

A helyi vállalkozó lapunknak beismerte: a felvételek az ő területén készültek. V. Norbert maga mesélte el, hogy két hete kapott ellenőrzést.

Hiába volt tele közel 100 hektár embernagyságú parlagfűvel, lényegében csak látszatintézkedés történt. „Én itthon sem voltam,

az alkalmazottam ment ki velük a földre. Azt mondták, hogy körben egy keskeny sávot tárcsázzunk le, mert rizikós a terület.

Pedig azt se kellett volna, mert volt benne napraforgó, de mondom, jó, az útszélig húzzák meg” - nyilatkozta a parlagfűdzsungel gazdája..

Magyarul: egy tízméteres sávot a szélén letárcsáztak, de a többi, sok százezer négyzetméternyi, parlagfűvel szennyezett területhez nem nyúltak.  Kerestük kérdéseinkkel az ellenőrzésért valójában felelős körzeti földhivatalt, ahonnan a Pásztói Járási Hivatalhoz irányítottak minket, ők viszont lapzártánkig nem válaszoltak.

Közben az is kiderült, hogy V. Norbert a hatalmas parlagfüves területet „ művelő” gazda még korábban feljelentette egy szomszédos 4 hektáros terület tulajdonosát, mert szerinte őmiatta lett parlagfüves az ő 100 hektáros területe…  Szóval, miközben senki nem tesz a parlagfű ellen, egymást azért feljelentgetik a gazdák…

Hogy miért nem lépnek a hatóságok, és mit mond a szakember a napraforgóföldről, az a %% csütörtöki számából kiderül!

És ezeket olvastad már?