RIPOSTER

Kampányolnak a zaklatással gyanúsított igazgató mellett

Nyár végéig meghosszabbították a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának előzetes letartóztatását. A kiskorúak szexuális zaklatásával megvádolt férfi ellen egyre többen tesznek tanúvallomást, de meglepő módon vannak, akik ártatlansága mellett kampányolnak.
  • Szerző: Ripost

Augusztus 24-ig meghosszabbították a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon igazgatójának az előzetesét. A férfit még tavaly ősszel vették őrizetbe szexuális zaklatás vádjával, miután egyik neveltje feljelentést tett a rendőrségen azután, hogy 19 éves barátja a vonat elé vetette magát. Akkor kiderült, hogy V. János ellen már 2012-ben is folyt vizsgálat, szintén szexuális zaklatás miatt, akkor azonban a rendőrség bizonyítékok hiányában megszüntette a nyomozást. Az őszi feljelentés után egyre többen tettek tanúvallomást az igazgató ellen, mára összesen 17 gyermek, általában az intézet leghányatottabb sorsú lakói. A legfiatalabb 10, a legidősebb 18 éves volt.

Közben olyanok is akadnak, akik védik az igazgatót. A „Harcoljunk az igazságért, János bácsi ártatlan” elnevezésű Facebook csoportnak például majdnem 300 tagja vallja azt, hogy a férfi egy kitaláció és cselszövés áldozata. Itt még olyan kommentelő is akad, aki tudni véli: a 19 éves fiú nem is az igazgató zaklatása miatt lett öngyilkos.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett 3200 oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre.

És ezeket olvastad már?