RIPOSTER

Káldi anyagyilkosság: döbbenet, mit hisz a személyiségzavaros fiú

A 20 éves G. Krisztián vasárnap került letartóztatásba, de nagyon furcsán viselkedett az ügyészségen.
  • Szerző: Ripost

Fel sem fogta a káldi családirtó, hogy megölte a saját anyját. A 20 éves G. Krisztián zavartan ült vasárnap délután a Szombathelyi Törvényszék folyosóján, a letartóztatására várva.

A fiatal férfi csütörtök éjjel megvárta, amíg a népes családjából mindenki elaludt, majd egy késsel az anyja ellen fordult. Egy szúrást ejtett rajta, amibe a nő nem sokkal később bele is halt. 15 éves öccse az anyjuk védelmére kelt, őt több helyen megsebesítette. A zajokra felriadt Roland, a nevelőapja, aki sajátjaként nevelte élettársa, Sz. Zsanett korábbi házasságából származó négy gyermekét, valamint két közös kislányukat. Krisztián ekkor elszaladt, hajnalban húsz kilométerrel odébb, Celldömölk mellett fogták el a rendőrök.

A nagydarab, szakállas fiatalember néha széles szájjal vigyorgott, néha egykedvűen nézett maga elé a bírósági folyosón. A kirendelt ügyvédje többször figyelmeztette is, hogy ne mosolyogjon, amire meglehetősen furcsán reagált: még mindig arról beszélt, hogy a büntetése attól függ majd, hogy van az anyja. Amikor pedig az ügyvédnő többedjére felvilágosította, hogy az anyja meghalt, annyit mondott:

Akkor miért vagyunk itt? Én már rég beugrottam volna a börtönbe, hogy ott megszurkáljanak.

A fiúval már korábban is voltak problémák, drogokat használt, rendszeresen kezelték pszichiátrián. A diagnózisa személyiségzavar volt.

A szörnyű vérengzés utáni napon Zsanett élettársa, Roland a gyerekekkel együtt végleg elhagyta a horrorházat. Csak a ruháikat vették magukhoz.

"Nem tudom, fel lehet-e dolgozni a történteket. A házba visszamenni nem tudok, a bútorokat is eladjuk. Szerencsére a gyerekek nem láttak semmit sem" – mondta el a Blikknek megtörve Roland. "Zsanettet Tatabányán szeretnénk eltemetni, hagyományos, koporsós temetéssel. A szállítási költségek növelik a számlát, több mint egymillió forintba kerül majd. Most amennyi pénzem volt, azt odaadtam a nagyobb gyermekek apjának, aki magához vette őket. Hiába nincs vérségi kapcsolat köztünk, hét éve együtt élünk, a sajátjaimként szeretem őket, és szeretném segíteni a boldogulásukat" - tette hozzá a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?