Létrehozva: 2019.07.25.

Õk mentették meg a horvát BMW-s által letarolt magyar családot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kitüntette a horvát tûzoltókat és orvosokat, akik megmentették a család életét.

Kitüntette azokat az önkéntes tűzoltókat és orvosokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Zágrábban, akik részt vettek a július 11-én a horvátországi A4-es autópálya egyik fizetőkapujánál balesetet szenvedett magyar család mentésében - írja az MTI.

A miniszter a szentivánzelinai önkéntes tűzoltó egyesület, a zágrábi Rebro Klinikai Központ, valamint a szintén zágrábi Dubrava Klinikai Kórház dolgozóinak segítő munkájáért adta át a magyar kormány elismeréseit.

A tizenkét ezüst emlékérem egy egész nemzet nagyrabecsülését fejezi ki, és arra emlékeztet, hogy a kitüntetettek olyat tettek, "amelynél nagyobbat vagy többet nem lehet: életet mentettek" - húzta alá Szijjártó Péter.

Július 11-én egy 35 éves horvát sofőr lassítás nélkül hajtott bele egy magyar rendszámú autóba a horvátországi A4-es autópálya Sveta Helena-i  (szentivánzelinai)  fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású család tagjainak. Később kiderült, a sofőr többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt. A rendőrségi kihallgatáson azt mondta, nem emlékszik a baleset körülményeire. A horvát rendőrség korábbi közlése szerint a BMW-t vezető férfi a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett lassítás nélkül, az előzetes becslés szerint 150 kilométeres sebességgel csapódott be a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába.

A magyar származású édesapa és horvát származású édesanya hétéves gyermekével Ausztráliából érkezett Magyarországra, ahonnan a horvát tengerpartra szerettek volna utazni. A család mindhárom tagja válságos állapotban került kórházba, de már jól vannak. A sajtónak nem kívántak nyilatkozni.

A zágrábi megyei bíróság július 15-én harmincnapos vizsgálati fogságba helyezte a BMW sofőrjét az indoklás szerint azért, mert fennáll a veszélye annak, hogy a férfi megismétli a bűncselekményt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mutatjuk az idei CPAC Hungary legfontosabb felszólalóit

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

„Azt mondta az orvos, hogy keressek rá a panaszaimra a Google-ben” – sírva küldtek haza a kórházból egy fiatal nőt

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-