RIPOSTER

Jól átvágnak most a dinnyével. Drágán sózzák rád az ízetlen külföldit

Ötszörösére drágul a jó ízû magyar dinnye, mire az áruházba vagy a piacra ér, de egyelőre nem ér oda, mert az importon akarnak előbb túladni a kereskedők. Ráadásul azért is pofátlanul sokat kérnek.
címkék:
  • Szerző: F. G.

Kerülgetik a dinnyét a háziasszonyok az óbudai piacon. Gyanakodnak. Az egyikük azt mondja, eddig hármat vett, de ízetlen és kásás volt, tök ez, nem dinnye, teszi hozzá.

Az árus türelmes, mutatja, hogy a felvágott gyümölcs húsa milyen szép piros.

Kilója most éppen 198 forint. A zöld héjon piros-fehér-zöld színű apró matrica, de ez még olaszban termett.

A magyar dinnyét mostanában kezdték el szedni, a belföldi piacon kompenzációs felárral együtt  55-60 forintot adnak kilójáért a felvásárlók.

Ugyanez  a nagybani piacon már 150-200 forint, de egyelőre a boltokba még alig került belőle, mert ott most mérik akciósan 125-130 forintért a olaszországi görögöt.

Elnézve a felhozatalt, a pesti piacokon is egyelőre marad még a 200 forintos olasz dinnye, amiről azt érdemes elmondani, hogy dömpingáron jutnak hozzá a kereskedők. Szóval nagy rajta a haszon.

A Spar Magyarország csütörtökön az MTI-vel azt közölte, hogy a hazai dinnyetermelők érdekében az első magyar tételek megjelenésekor azonnal felhagy az importtal, és kizárólag belföldi dinnyével tölti fel országos hálózatát. Itt ma már 159 forintért lehetett magyar dinnyét venni.

A  gyümölcs népszerűsítésére a társaság roadshow-t is indít, több, Balaton környéki üzletében.
A Lidl Magyarország korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy július 1-jétől kizárólag magyar dinnyék érkeznek raktáraiba.

Reméljük, a pultokra is mihamarabb kikerül...

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?